Një shpërthim të enjten në një fabrikë armësh në një qytet të vogël jugor në Rumani vrau katër persona dhe plagosi katër të tjerë.

Shpërthimi i pasdites ndodhi në qytetin Babeni, rreth 200 kilometra nga kryeqyteti, Bukureshti.

Bëhet e ditur se viktimat ishin tre burra dhe një grua. Ende nuk dihet numri i të plagosurve.

Agjencia e shtypit tha se prokurorët kanë hapur një çështje penale dhe një ekip specialistësh të zbatimit të ligjit janë dërguar për hetime në vendin e shpërthimit.

Sipas ueb-faqes së kompanisë, Energotech Group, fabrika është një furnizues i certifikuar për ministrinë rumune të mbrojtjes dhe NATO-n.

Në vitin 2019, një shpërthim aksidental në të njëjtën fabrikë Babeni vrau një 22-vjeçar. /Telegrafi/