LAJMI I FUNDIT:

Shpenzimet e RTK-së, Boletini: Kemi kursyer 79 mijë euro në muaj, pozitave menaxhuese u është zbritur paga

Shpenzimet e RTK-së, Boletini: Kemi kursyer 79 mijë euro në muaj, pozitave menaxhuese u është zbritur paga

Në Komisionin për Buxhet, gjatë shqyrtimit të Raportit të Shpenzimeve të Radio Televizionit të Kosovës për periudhën janar-mars 2022, kryetari i Bordit të RTK-së, Besnik Boletini theksoi se për dallim prej viteve të kaluara në këtë periudhë ka pasur kursime të mjeteve buxhetore dhe një performacë më të mirë të mediumit publik.

Reklama

Boletini thekson se janë kursyer 79 mijë euro në muaj dhe se pozitave menaxhuese në RTK u është zbritur paga.

“Për dallim nga vitet e kaluara, kemi një pasqyrë më ndryshe të pasqyrave financiare. Kemi punuar me një logjikë racionale të kursimeve në mediumin publik, ku 79 mijë euro kemi kursime në muaj. Në kuadër të kursimeve të shpenzimeve, disa menaxherë që kanë qenë me paga të larta, ato janë zbritur. Këto mjete të kursimeve janë bartur për shërbime tjera. Megjithatë sfidë mbetet nga përmbaruesit privatë, të cilët kërcënojnë RTK-në për ngrirjen e llogarive bankare për shkak të borxheve”, tha Boletini.

Duke iu përgjigjur deputetes Duda Balje sa i përket kontratave me shërbime të veçanta, ai theksoi se ka ende punëtorë në RTK me kontratë mbi vepër. Sipas tij, janë dy kontrata të tilla, për prezantuesit e lajmeve Mustafë Muçaj dhe Fadile Kryeziu.

Megjithatë ai këto i ka arsyetuar për shkak të angazhimit të tyre për dy-tri orë punë në javë. Të dy prezantuesit janë në prag të pensionimit.

Ushtruesi i detyrës së drejtorit të përgjithshëm të RTK-së, Shkumbin Ahmetxhekaj këta dy prezantues i ka quajtur ikona për vendin dhe sipas tij ka qenë e nevojshme që të angazhohen tutje në mediumin publik.

Ndër të tjera Ahmetxhekaj theksoi se ka pasur politikanë dhe ish-deputetë që kanë arritur të punësojnë punëtorë në RTK, ka pasur raportim dhe është e faktuar, për çka tha se janë intervistuar nga prokuroria.

Deputeti Visar Korenica ngriti çështjen e një lëshimi në mediumin publik më 1 prill. Ai ka pyetur drejtuesit e televizionit publik se a është e vërtetë dhe a kanë marrë masa për lajmin e rremë në RTK më 1 prill për emërimin e Edi Ramës në krye të NATO-s.

Për këtë, Boletini pranoi se ka ndodhur një lëshim i tillë dhe tha se ka kërkuar të merren masa.

“Është keq çka ka ndodhur në websitin e RTK-së dhe skandaloze çka ka ndodhur”, tha ai.

Për këtë lëshim, Ahmetxhekaj tha se ka pasur një dorëheqje nga u.d. i kryeredaktorit Enver Bajrami.

Sa i përket borxheve të RTK-së, kryetari i Komisionit, Armend Muja përmendi një prej borxheve të RTK-së ndaj një restoranti në Prishtinë, mbi 2 mijë euro.

“A ka mundësi me hëngër bukë borxh nga RTK-ja, a?”, tha Muja, për çka nuk mori përgjigje nga drejtuesit e këtij mediumi.

Komisioni po vazhdon ta shqyrtojë këtë raport të shpenzimeve në RTK për periudhën janar-mars 2022. /KP/Telegrafi/