LAJMI I FUNDIT:

Shoqëria civile propozon strukturë të re të tarifave të energjisë elektrike

Shoqëria civile propozon strukturë të re të tarifave të energjisë elektrike

Instituti për Politika Zhvillimore në Kosovë (INDEP) ka propozuar strukturë prej tri bllok-tarifash të energjisë elektrike.

INDEP ndarjen e ka bërë për ata që shpenzojnë nën 600kWh në muaj, ata deri në 1,200kWh dhe për ata mbi këtë vlerë.


“Konsumatorët që do të shpenzonin deri 600kWh në muaj, rritja e çmimit do të ishte 5.5 për qind, për ata deri 1,200kWh për 70 për qind e ata mbi 1,200kWh rritje prej 80 për qind të çmimit. Ky propozim është më i ulët sesa ajo që ka propozuar Zyra e Rregullatorit të Energjisë”, propozon INDEP.

Propozimi i tarifave të energjisë elektrike | Burimi: INDEP

Kjo organizatë ka thënë se do t’i dërgojë propozimet si komente me shkrim edhe në ZRRE.

Zyra e Rregullatorit të Energjisë ka propozuar që të rikthehen bllok-tarifat e energjisë duke propozuar që çmimi i energjisë për ata që konsumojnë mbi 600 kWh të dyfishohet. /Telegrafi/