Koalicioni, të cilët qëndrojnë mbas Qeverisë kanë konsensus për dy çështje strategjike, anëtarë në NATO dhe anëtarësim në BE. Treguam se në të dyja planet kemi pasur rezultate, tha Ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Sheqerinska e cila po qëndronte në Kumanovë.

“Nuk shikoj asnjë shkas që të ketë dilema në koalicionin qeveritar për shkak të mesazhit që dhanë ministrat për punë të jashtme, tani shikuam se edhe nga presidentët dhe kryeministrat thanë se ne kemi mbaruar pjesën tonë të punës dhe kjo është situat shumë më ndryshe nga para disa viteve. Megjithatë asnjë detyrë nuk është e kryer derisa nuk arrihet rezultati dhe për këtë punojmë që vendi të fillojë bisedimet”, tha Sheqerinska.

Ajo tha se opsioni politik i tanishmi e ka sjell vendin deri tek anëtarësimi në NATO dhe fillim të bisedimeve me BE-në.

Sheqerinska tha se pengesat e vetme që janë në mes vendit dhe fillimit të bisedimeve me BE-në janë detyrat tona./Telegrafi/