Të kuptosh se një qen është mbipeshë nuk është gjithmonë e lehtë, veçanërisht nëse jeni pronar i tij për një kohë të gjatë

Racat që kanë gëzof të trashë ose gëzof me shumë qime priren të duken më të trasha gjatë gjithë kohës, megjithëse mund të mos jenë.

Gjithashtu, raca të ndryshme kanë forma të ndryshme trupore, kështu që është më e vështirë të thuash nëse qeni juaj duhet të humbasë disa kilogramë, transmeton Telegrafi.

Si të kuptoni se një qen ka nevojë për humbje peshe?

Ka shenja të qarta se qeni është mbipeshë. Kur vlerësoni peshën, gjithçka varet nga ajo se a i ndieni kockat e tyre, veçanërisht brinjët, ijët dhe shpinën.

Nëse nuk i ndieni fare kockat e tyre, veçanërisht brinjët dhe vëreni yndyrën në trupin e tyre, ky është një tregues i mirë se qeni juaj është mbipeshë. Tek qentë obezë, gjithashtu nuk do të shihni dhëmbëzime në bel.

Me qentë që kanë një peshë të shëndetshme, do të jeni në gjendje të ndjeni qartë kockat e tyre. Do të shihni edhe belin kur qëndroni sipër tyre.

Gjithashtu do të ishte mirë të shikoni se si sillet qeni. A i ngjitin shkallët ngadalë? A lodhen gjatë ecjes, edhe nëse nuk është larg dhe nuk është vapë jashtë? Nëse përgjigja është po, qeni juaj mund të jetë mbipeshë. /Telegrafi/