Shefi i Samsung Mobile në Mbretërinë e Bashkuar ka thënë se ai nuk i bleu vajzës së tij një smartphone derisa mbushi 11 vjeç.

“Unë personalisht nuk do t’ia kisha dhënë një herët, por është një vendim prindëror se kur duhet t’i jepni fëmijës tuaj një telefon”, tha James Kitto, transmeton Telegrafi.

Ai tha se pavarësisht moshës që njerëzit posedojnë telefona, ishte e rëndësishme të sigurohesh që ata të ishin të sigurt në internet.

Kjo vjen pasi kryeinspektorja e Ofsted tha se ishte “e habitur” kur pa se fëmijët e shkollave fillore janë pajisur me telefona inteligjentë.

Sipas një studimi këtë javë fëmijët deri në nëntë vjeç janë ekspozuar ndaj pornografisë në internet,

Reklama

Kitto, i cili mori rolin në Samsung në dhjetor të vitit të kaluar, i tha programit të BBC-së Today: “Ajo që është e rëndësishme këtu është se kushdo që përdor një smartphone, të çfarëdo moshe, është i sigurt kur shfleton dhe shfleton internetin”.

Reklama

“Nga perspektiva ime personale, vajza ime mori një smartphone kur ishte 11 vjeç”. /Telegrafi/