Presidenti i Federatës së Hendbollit të Kosovës, Eugen Saraçini, ka publikuar një mesazh me rastin e përfundimit të edicionit 2019/2020.

Ai është shprehur se është bërë përmbyllja e suksesshme e sezonit në hendboll, me gjithë sfidat që ka kaluar.

Më poshtë letra e kreut të FHK-së:

Më një ndeshje të fortë e cilësore kemi përmbyllur një edicion vërtetë sfidues të garave. Besa Famgas e fitoi Kupën e Kosovës (meshkujt), pas një ndeshje plot aksion ndaj Prishtinës.

Besa Famgas, Prishtina, Vushtrria, Istogu por edhe të gjitha klubet meritojnë respekt e falënderime për punën e angazhimin gjatë edicionit të vështirë. Të tillë e bëri pandemia, që po ka ndikim global e rrjedhimisht edhe në sportin tonë.

Por, me angazhim të përbashkët kemi bërë një përmbyllje të suksesshme të edicionit. Vërtetë sfidat na forcojnë dhe na dërgojnë në nivel më të lartë. Kështu do të jetë edhe këtë herë. Dorëzimi, tërheqja, nuk kanë qenë dhe nuk do të jenë opsion për ne.

U bëmë model me vazhdim të garave, me krijimin e Task-Forcës për përballje me COVID-19, për kontrollim shëndetësor të pjesëmarrësve dhe për përfundim shembullor të edicionit.

Besa Famgas fitoi titullin dhe kupën te hendbollistët, Ferizaj fitoi titullin te hendbollistet kurse kupën e fitoi Vushtrria. U ndanë trofe edhe për grupmoshat. Më e rëndësishmja, kampanja përfundoi pa probleme dhe më të mirët u shpallën në bazë të meritave sportive.

E lehtë nuk ishte. Si gjithnjë jemi sfiduar. Për shembull një grup shikuesish të pandërgjegjshëm na krijuan telashe në ditën e finaleve. Falë Policisë së Kosovës dhe maturisë sonë u kontrollua gjendja.

E falënderojmë Policinë për kontributin, po ashtu drejtuesit e insistucioneve për madhështimin e finaleve me prezencën e tyre.

Falënderimi më i madh shkon për klubet e lojtarët që edhe njëherë dëshmuan përkushtimin për avancim të përbashkët.

Angazhime tjera na presin, me forca të përbashkëta drejt sukseseve të reja.

Eugen Saraçini, president i Federatës së Hendbollit të Kosovës