Samsung Electronics ka njoftuar fitimet tremujore për periudhën korrik-shtator 2020.

Kompania raportoi fitimin e saj operativ të tremujorit të tretë u rrit me 59% nga viti i kaluar në 10,9 miliardë dollarë, ndërsa fitimi i saj neto u rrit në 8,2 miliardë dollarë.

Shitjet u rritën me 8% në 59 miliardë dollarë, më mirë se 57 miliardë dollarë të pritura nga analistët e anketuar nga Thomson Reuters.

Kjo është shifra më e lartë tremujore e të ardhurave ndonjëherë për gjigantin elektronik Korean, i cili thotë se ishte në gjendje të përmbushte një rritje të kërkesës së klientit pas pandemisë COVID-19, transmeton Telegrafi.

“Edhe pse pandemia COVID-19 vazhdon në të gjithë botën, rihapja e ekonomive kryesore çoi në një rritje të konsiderueshme të kërkesës së konsumatorit”, thotë Samsung në një deklaratë.

“Samsung Electronics ishte në gjendje të përgjigjej në mënyrë agresive përmes menaxhimit fleksibël të zinxhirit të furnizimit global, duke raportuar të ardhurat e saj më të larta tremujore”.

Samsung thotë se një rritje e kërkesës për telefona inteligjentë ndihmoi në nxitjen e shifrave të të ardhurave, ndërsa fitimi operativ pa 59 për qind rritje nga viti në vit që kompania vendos për shitje më të forta si të çipave, ashtu edhe të produkteve të konsumit. Një pjesë e kërcimit të shitjes së çipave ishte për shkak të Huawei, i cili ka sanksione nga SHBA-të.

Vlen të përmendet se ndërsa Samsung lançoi disa telefona në tremujorin e mëparshëm, duke përfshirë linjën Galaxy Note 20, Galaxy Z Fold 2 dhe Galaxy Z Flip 5G. /Telegrafi/