Samsung Electronics fitoi çmimin ”Inovacioni më i mirë i Wi-FI 2019” Wireless Broadband Alliance (WBA). Çmimi iu dhurua Samsung Galaxy S10 për risitë e tij inteligjente të Wi-Fi dhe Wi-Fi 6, duke e bërë atë smartphone-in e parë në botë që merr këtë çmimin.

Wi-Fi Inteligjent i Galaxy S10 përdor mekanizmin machine learning për të siguruar që lidhjet Wi-Fi të përdoruesve janë inteligjente dhe të sigurta. Risia i mundëson smartphone-it të njohë kur ju hyni në një hapësirë ​​ku lidhjet Wi-Fi mund të jenë të paqëndrueshme, dhe automatikisht kaloni në lidhjen LTE për të shmangur ndërprerjen e rrjetit. Për më tepër, Wi-Fi inteligjent lejon pajisjen të zbulojë më shpejt sinjalet më të dobëta të Wi-Fi në vende si ashensorë, duke i mundësuar të kalojë nga lidhja Wi-Fi në LTE shumë më shpejt. Pas lidhjes në një rrjet të ri, funksioni madje lejon pajisjen të analizojë modelet e trafikut dhe të njoftojë përdoruesit nëse rrjeti është i dyshimtë, duke i mbrojtur kështu ata nga rreziqe të tilla si phishing dhe sulme malware.

Wi-Fi 6 Galaxy S10 Wi-Fi 6 ofron mbështetje smartphone-i për teknologjinë e gjeneratës tjetër, duke rritur shpejtësinë e shkarkimit dhe ngarkimit deri në 20 përqind në krahasim me gjeneratat e mëparshme të Wi-Fi. Kur përdoruesit janë në zona të mbushura me njerëz ku sinjalet Wi-Fi zakonisht do të ishin të ngadalta dhe të paqëndrueshme, Wi-Fi 6 lejon lidhje të rrjetit që janë rreth katër herë më të shpejta sesa ato të brezave të mëparshëm Wi-Fi që lidhen në të njëjtin vend. Dhe për çudi, kjo shpejtësi dhe besueshmëri e shtuar në të vërtetë përdor më pak energji të baterisë, jo më shumë, duke lejuar përdoruesit ta ruajnë energjinë për kur i nevojitet më shumë.

Çmimet e industrisë së WBA kanë nderuar zhvillime të jashtëzakonshme në ekosistemet Wi-Fi në nivel global për shtatë vitet e fundit. Ato afirmojnë risi të jashtëzakonshme në rrjete Wi-Fi, qytete inteligjente dhe vendosje të largëta Wi-Fi për interes të njohjes dhe inkurajimit të përsosmërisë dhe promovimit të praktikave të suksesshme. Çdo nominim është përfshirë në një studim WBA në mënyrë që risia të mund të ndahet me industrinë më gjerë.

Kategoria ‘Inovacionet më të Mira të Wi-Fi’ nominon operatorët e rrjetit dhe kompanitë e teknologjisë, zgjidhjet e të cilave tejkalojnë instalimin, dhe “njeh dhe vlerëson risitë dhe lidhjet Wi-Fi, të cilat mundësojnë mbështetje të qëndrueshme dhe të sigurt, ndërveprim më të madh dhe/ose përfitime transformuese për klientët.”

Duke folur për çmimet e fundit të fituara, Jong-Mu Choi, Shefi i Grupit të Konvergjencës për Kërkim & Zhvillim në Samsung Electronics tha: “Samsung është krenar që risitë e tij Wi-Fi janë njohur në një mënyrë të tillë. Kompania do të vazhdojë të punojë për t’i mundësuar pajisjeve të saj të përdorin këto aftësi të reja Wi-Fi, në mënyrë që përdorimi i përmirësuar të arrijë konsumatorët sa më shpejt që të jetë e mundur. Një shembull i kësaj është akreditimi i kohëve të fundit i Galaxy Note10 si Wi-Fi CERTIFIED 6 ™, i cili iu bashkua Galaxy S10 si një nga smartphone-t e çertifikuar Samsung të pajisura me Wi-Fi 6. Duke ecur përpara, Samsung shpreson që të përdorë lidhje më të shpejta, më inteligjente Wi-Fi, si themelin që do t’i lejojë atij të vazhdojë të sjellë lehtësi të shtuara për përdoruesit. “