Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Naser Rugova ka thënë se prezenca e pozitës në punimet e Kuvendit të Kosovës është një hap drejt një konsensusi të përgjithshëm në Kosovë.

Ai në emisionin “Debat Plus” me Ermal Pandurin në RTV Dukagjini ka thënë ardhja e pozitës dhe opozitën në Kuvend, është një hap drejt kthimit të parlamentit në binarë.

“Nuk ka gjë të keqe që të arrihet një kompromis politik, që është hallk e parë e ndërtimin të konsensusit nacional…Jam ithtarë i fuqishëm që të mblidhen krerët e partive politike, sepse politikat tona të brendshme reflektohen edhe jashtë”.

Rugova ka thënë se pozita duhet të del më një qëndrim të qartë politik sa i përket dialogut me Serbinë.

“Del presidenti Thaçi dhe jep një orientim komplet tjetër në raport me Kuvendin e Kosovës dhe Qeverinë…Nëse këta kanë qëndrim të qartë edhe te opozita edhe te opinioni publik do të ketë efekt tjetër”, deklaroi Rugova. /Telegrafi/