0Shares

Amerikanët mesatarisht shtojnë rreth 15kile çdo vit. Por si mund të siguroheni se e gjithë kjo peshë po shtohet nga delikatesa e produkteve djathore?

Fillimisht, qëndroni larg mbështjelljes së djathit me qese plastike!

Djathi më së miri ruhet kur mbështillet me letër. Kjo e ndërton balancimin e duhur mes parandalimit të tharjes së djathit dhe parandalimit të lagështisë së tepërt.

Përveç mbështjelljes së djathit me letër, sigurohuni që djathi të ruhet në temperaturë të duhur. Jo të gjitha llojet e djathit duhet të ruhen në frigorifer – ekspertët e ndryshëm tregojnë se djathi i fortë mund të ruhet në çfarëdo dhome të freskët me një temperaturë konstante prej 5-15 gradë Celsius. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)