Një artist në panteonin e pikturës shqiptare. Kështu e kanë përcaktuar një pjesë e studiuesve, kolegëve dhe kritikëve të artit Guri Madhin.

I talentuar, i lindur me një shpirt krijues e fantazi të ndezur, me prirje drejt arteve moderne, Guri Madhi e kishte e pamundur të mposhtte dëshirën për të bërë vepra e kompozime origjinale, të cilat dilnin shpeshherë jashtë kornizave të artit socrealist. Kjo nuk do t’ia bënte të lehtë jetën piktorit, që numëron sot mbi 400 vepra.

Guri Madhi u lind në Korçë më 15 maj të vitit 1921 dhe u largua nga jeta në vitin 1988 në Budapest, në rrethana të paqarta. Piktori i madh ishte nisur drejt Budapestit për një operacion të tiroideve, i vetëm, sepse regjimi nuk lejonte shoqërues. Ndërsa, familja priste shërimin e tij, e mëson ndarjen tragjike nga jeta shumë më vonë se të kishte ndodhur.

Djali i Guri Madhit, Pandi Madhi, rrëfen jetën e artistit të madh në Shqipërinë e diktaturës, brenda e jashtë mureve të studios së tij…. /Report TV/