Në Shkup sot do të hapet Qendra e parë për mbështetje të personave me probleme me shikimin, e cila do të udhëhiqet nga Kryqi i Kyq i Qytetit të Shkupit në bashkëpunim me Unionin e të verbërve në Maqedoni, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Qendra është hapur me mbështetje të Projektit të USAID-it dhe LCIF për fëmijët me pengesa në shkim (CwVIP) të cilët i mbështesin aktivitetet në 36 muajt e ardhshëm në Kryqin e Kuq në Shkup.

Qëllimi kryesor i qendrës është sigurojë mbështetje dhe trajnim për personat me probleme me shikimin dhe familjet e tyre. Aktivitetet projektuese përfshijnë punëtori, mbështetje psiko-sociale, ngritje të vetëdijes për të drejtat e personave me shikim të dëmtuar dhe mbështetje gjatë punësimit. /Telegrafi/

Reklama