Këto janë fotografitë që thuhet se zbulojnë historinë pak të njohur të një prej skulpturave më të njohura të botës.

Sipas DailyMail, përcjell Telegrafi, imazhet tregojnë kokën E Statujës së Lirisë në një shfaqje në Paris, Francë, si dhe krahun e saj dhe pishtarin e lartë të ekspozuar në Filadelfia dhe Madison Square Park, Manhattan.

Shtatë mrekullitë e botës në një park, të ndërtuara duke përdorur skrapin – ideja gjeniale e qytetit që është një nga më të ndoturit në botë (Foto/Video) Shtatë mrekullitë e botës në një park, të ndërtuara duke përdorur skrapin – ideja gjeniale e qytetit që është një nga më të ndoturit në botë (Foto/Video)

Sot ajo që ne e njohim si Statuja e Lirisë si skulpturë portreti qëndron në lartësi rreth 93 metra në New York City.

Por, para se statuja ishte e vendosur në SHBA nga Franca në vitin 1885, ajo kishte kaluar disa vjet duke u ekspozuar në të gjithë botën – në copa.

Nga Kulla Eifel tek Piramida e Gizës në Egjipt: Sa do të kushtonin nëse do i ndërtonim sot këto monumente? (Foto) Nga Kulla Eifel tek Piramida e Gizës në Egjipt: Sa do të kushtonin nëse do i ndërtonim sot këto monumente? (Foto)

Kur Statuja e Lirisë u zbulua në Liberty Island në New York Harbor, Nju Jork më 28 tetor 1886, ajo menjëherë u bë struktura më e lartë në qytet.

Skulptori francez, Frederic Bartholdi, u nis për krijimin e Statujës së Lirisë – por për shkak të situatës së trazuar politike në Francë, puna nuk filloi deri në vitet 1870.

Atëbotë u ra dakord që qeveria franceze do të financonte statujën ndërsa qeveria e SHBA-së do të siguronte vendin dhe do të ndërtonte piedestalin e saj. /Telegrafi/