Shtatzënia është periudha më e bukur që një nënë mund të përjetojë – ndërkaq mënyra si ushqehet ndikon drejtpërdrejt në shëndetin e vet, por edhe të fëmijës që po rrit.

Veza është një prej produkteve ushqimore më të konsumuara nga nënat shtatzëna, por origjina e vezës është e një rëndësie të JASHTËZAKONSHME për SHËNDETIN e nënës dhe të fetusit.

Pse nënat shtatzëna DUHET të konsumojnë vezët REA-s? 

REA-s është kompania e parë dhe e vetme ku vezët shiten VETËM të paketuara.

Është veza e para dhe e vetme BIO që vjen nga Shqipëria tani në Kosovë me një certifikim të standardit më të lartë të Bashkimit Evropian (BE).

Veza REA-s është ideale për gratë shtatzëna pasi që është e pasur me:

Acid Folik 

Acidi Folik parandalon defektet e trurit dhe të palcës kurrizore te fëmija. Acidi Folik ndryshe njihet si vitamina e nënës dhe pikërisht kjo gjendet te veza REA-s.

Përmban Hekur

Konsumimi i përditshëm i vezëve REA-s parandalon aneminë. 70% e hekurit në trupin tonë gjendet në qelizat e gjakut (hemoglobin) dhe në muskuj (mioglobin). Hekuri është esencial për procesin e funksionimit të trupit pasi hemoglobina mundëson transferimin e oksigjenit në gjak nga mushkria.

Selenium

Parandalon komplikimet gjatë shtatzënisë, dëmtimet e sistemit nervor dhe imunitar të fetusit.

Vitamina B12

Është nxitës i procesit të rritjes së shëndetshme të foshnjës. Është vitaminë i rëndësisë së lartë për funksionimin e sistemit nervor, formimin e qelizave të kuqe të gjakut dhe shndërrimin e ushqimit në energji.

Është esencial për funksionimin e sistemit imunitar – veçanërisht në kohën e viruseve dhe pandemisë në të cilën gjendemi aktualisht.

Siguria

Nuk janë vlerat e jashtëzakonshme ushqyese arsyeja e vetme se pse nënat shtatzëna duhet të konsumojnë vezën REA-s, por arsye tjetër e patejkalueshme është siguria maksimale e saj.

Veza REA-s është e freskët, gjendet vetëm e paketuar dhe ka datë të qartë të skadimit – ndërkaq për vulën e sigurisë nuk përkujdesen vetëm institucionet shtetërore, por kompania REA-s kalon në mënyrë periodike nëpër kontrolle të Bashkimit Evropian.

Veza REA-s vërtet konsumohet në Evropë sepse është me standard evropian, andaj bëjeni pjesë të domosdoshme të tryezës tuaj.

Ku mund të gjeni REA-s? 

Veza 100% BIO nga kompania REA-s mund të gjendet në rrjetet e marketeve në Kosovë dhe në platformën unike të shitjes së produkteve ushqimore në internet – Begmart.com ku këto vezë ju vijnë me transport FALAS në shtëpi në automjete frigoriferike!