LAJMI I FUNDIT:

Prezantohen rezultate e projektit “Parandalimi i dhunës në shkolla”

Prezantohen rezultate e projektit “Parandalimi i dhunës në shkolla”
Foto: Ilustrim

Sot mbahet konferenca “Ekipet e ndërmjetësimit në funksion të parandalimin të dhunës në shkolla” që organizohet nga Qendra e Kosovës për Arsim (KEC) dhe forumZFD me mbështetjen e  UNICEF dhe Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë.

Reklama

Konferenca mbahet nga ora 09.30.

Qëllimi i kësaj konference është prezantimi i rezultateve të projektit “Parandalimi i dhunës ndaj fëmijëve” dhe rekomandimeve për hapat e mëtutjeshëm në këtë sektor.

Qendra për Arsim e Kosovës – KEC dhe forumZFD me përkrahjen e Zyrës së UNICEF në Kosovë dhe në bashkëpunim të ngushtë me Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë – MASHT, përgjatë dy viteve kanë zbatuar projektin “Parandalimi i dhunës ndaj fëmijëve”.

Qëllimi i projektit ka qenë përkrahja e shkollave dhe komunave për të zbatuar Rregulloren QRK 21/2013 për Protokollin për parandalimin dhe referimin e dhunës në institucionet e arsimit para-universitar, përmes fuqizimit të kapaciteteve të shkollave dhe ngritjes së vetëdijes për ta trajtuar në mënyrën e duhur problemin e dhunës.  Projekti ka mbështetur 70 shkolla për krijimin e Ekipeve të ndërmjetësimit mes bashkëmoshatarëve.

Foto: Arkiv

Në trend Lajme

Më shumë
Ish-ministri serb për Asociacionin: Shqiptarët fitojnë, serbët humbin gjithçka

Ish-ministri serb për Asociacionin: Shqiptarët fitojnë, serbët humbin gjithçka

Lajme
Zmbrapset Vuçiq: Do të tërheq forcat ushtarake nga kufiri me Kosovën

Zmbrapset Vuçiq: Do të tërheq forcat ushtarake nga kufiri me Kosovën

Lajme
Koloneli i pensionuar serb tregon se si për një minutë mund të vërtetohet se kujt i takon armatimi që u gjet në Banjskë

Koloneli i pensionuar serb tregon se si për një minutë mund të vërtetohet se kujt i takon armatimi që u gjet në Banjskë

Lajme
Sulmi terrorist në Banjskë, si u fut në Kosovë tërë ai arsenal armësh nga Serbia?

Sulmi terrorist në Banjskë, si u fut në Kosovë tërë ai arsenal armësh nga Serbia?

Elfije Boletini
Ministri britanik, Docherty: I lumtur që trupat tona do të përforcojnë KFOR-in në Kosovë

Ministri britanik, Docherty: I lumtur që trupat tona do të përforcojnë KFOR-in në Kosovë

Siguri
Ish-ministri serb tregon kush e ngriti politikisht Milan Radoçiqin

Ish-ministri serb tregon kush e ngriti politikisht Milan Radoçiqin

Lajme
Kalo në kategori