LAJMI I FUNDIT:

Po zhduket dalëngadalë kultura e pirjes së alkoolit në vendin e punës dhe pas përfundimit të orarit

Po zhduket dalëngadalë kultura e pirjes së alkoolit në vendin e punës dhe pas përfundimit të orarit
(Foto: Pexels)

Alkooli ka qenë prej kohësh një pjesë integrale e kulturës së vendit të punës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe vendet e Evropës Perëndimore, por gjeneratat e reja të punonjësve nuk mendojnë se alkooli është vërtet i nevojshëm gjatë orarit të punës.

Reklama

Pothuajse në të gjitha sferat e jetës, konsumimi i rregullt i alkoolit inkurajohet, kështu që në njëfarë mënyre kjo është transferuar në vendet e punës si një ritual i lidhjes, ngritjes së moralit dhe lehtësimit të stresit.

Organizimi i takimeve në bare dhe restorante me pije, është madje pjesë e strategjisë së biznesit të disa kompanive.

(Foto: Pexels)

Në Mbretërinë e Bashkuar, sipas një studimi të vitit 2022 nga organizata bamirëse e arsimit Drinkaware, alkooli është më i rrënjosur në sektorin privat.

Megjithatë, sipas një sondazhi po në Mbretërinë e Bashkuar, shumë njerëz duan që gjërat të ndryshojnë. Ky sondazh përfshiu më shumë se 2.000 të anketuar, 43 për qind e të cilëve thonë se ka shumë presion për të pirë kur shoqërohen me kolegët e punës, ndërsa 53 për qind e tyre do të donin më pak presion për ta bërë këtë.

(Foto: Pexels)

Ndërkaq, në një anketë me 4.000 studentë britanikë nga Bright Network, 45 për qind e të anketuarve thanë se alkooli nuk duhet të luajë një rol në aktivitetet sociale të punës.

Teprimi me alkool dhe ndikimi në organizëm
Lexo po ashtu Teprimi me alkool dhe ndikimi në organizëm

Vitet e fundit, kompanitë e mëdha, si Salesforce, Uber dhe Jet, kanë ndërmarrë hapa për të reduktuar ose ndaluar plotësisht alkoolin në vendin e punës. /Telegrafi/