Autorë: Alan Parsons dhe Eric Woolfson (kanga “Old and Wise”, The Alan Parsons Project, albumi “Eye in the Sky”, 1982)
E përkthyme prej Agron Shalës

Për sa t’m’bajnë sytë dritë
Ka me pasë hije kujtimesh qi kanë me m’u avit

E juve qi ju kam braktis, ta dini mirë
Se n’mendje gjithmonë ju kam pasë
M’ndiqni kudo ku shkoj

Eh, po, tash qi jam plak e urtak
Fjaltë e liga ma pak kanë me m’lëndue
Ernat e vjeshtës përmes meje kanë me fërfllue

E njifar dite t’nji kohe t’harrueme
Kur m’kanë pyet nëse t’kam njohtë
Kam buzëqesh e thanë se shoqe t’kam pasë

Edhe trishtimi prej syve t’mi po nis t’largohet
Po, tash qi jam plak e urtak

Për sa t’m’bajnë sytë dritë
Ka me pasë hije kujtimesh qi kanë me m’rrethue

E juve qi ju kam braktis, ta dini mirë
Me mue i keni vujtë çastet e mia ma t’randa
M’mungoni kudo ku shkoj

Eh, po, tash qi jam plak e urtak
Fjalët e liga qi m’kanë përplas
Si ernat e vjeshtës përmes meje tash kanë me fërfëllue

E njifar dite t’nji kohe t’harrueme
Kur t’kanë pyet nëse ti m’njeh
Mos harro se shoqe t’kam pasë

Edhe shfaqja e fundit para syve t’mi po mbaron
Po, tash qi jam plak e urtak

Për sa t’m’bajnë sytë dritë …