Agjencia Kundër Korrupsionit ka filluar publikimin e regjistrave të deklarimit të pasurisë për zyrtarët e lartë publik për vitin 2021.

Sipas përllogaritjeve, del se kryeministri Albin Kurti në deklarimin e pasurisë thotë se ka të kursyera mbi 500 euro, ndërsa si detyrime ai ka 300 mijë euro në emër të bashkëshortes.

Në formularin e deklarimit, përcjell Telegrafi, i pari i ekzekutivit tregon se do të paguajë qira për tri vite qira nga 250 euro në muaj.

Kurti deklaron se ka një banesë prej 67 metra katrorë në vlerë prej 400 mijë euro e blerë në emër të bashkëshortes.

Ai thotë se bashkëshortja e tij ka detyrime prej 300 mijë euro në afat për 25 vite, e marr në emër të blerjes së banesës.

Kurti thotë se nuk posedon veturë, ndërsa për sa i përket parave të gatshme, ai thotë se ka 529.26 euro kursime vetanake, kurse 10 mijë euro janë në emër të bashkëshortes.

Nga të hyrat mujore, ai thotë se nga pozita e kryeministrit merr 1,305.49 euro, ndërsa për tre muaj nga paga në Lëvizjen Vetëvendosje ka marr 4,200 euro.

Telegrafi.com iu sjell dallimin e pasurisë të kabinetit Kurti për vitet 2020 dhe 2021, ashtu siç janë deklaruar në AKK.

Albin Kurti, kryeministër

2020
Pasuri: 400 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Detyrime: 232 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Veturë: Nuk ka 260 246
Para të gatshme: 1,800 euro dhe 11,400 euro, në emër të bashkëshortes
Të hyrat vjetore: 8,700 euro dhe 3,900 euro, në emër të bashkëshortes

2021
Pasuri: 400 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Detyrime: 300 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Qira: 250 euro në muaj për 3 vite
Veturë: Nuk ka
Para të gatshme: 529.26 euro kursime vetanake dhe 10 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Të hyrat mujore: 2,705.49 euro dhe 3,915.83 euro, në emër të bashkëshortes

Besnik Bislimi, zëvendëskryeministër i parë për Integrime Evropiane, Zhvillim dhe Dialog

2020
Pasuri: 380 mijë euro dhe 48 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Detyrime: 215 mijë euro dhe 45 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Veturë: 28 mijë euro dhe 4 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Para të gatshme: 13,800 euro dhe 6,200 euro, në emër të bashkëshortes
Të hyrat vjetore: 4,200 euro

2021
Pasuri: 448 mijë euro, e përbashkët
Detyrime: 215 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Veturë: 20 mijë euro dhe 3 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Para të gatshme: 8 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Të hyrat mujore: 5,190 euro dhe 2,017 euro, në emër të bashkëshortes

Donika Gërvalla, zëvendëskryeministre e dytë dhe ministre e Punëve të Jashtme

2020
Mungon raportimi në AKK, nuk kishte pasur pozitë publike

2021
Pasuri: 120 mijë euro
Detyrime: Nuk ka
Veturë: 10 mijë euro
Para të gatshme: 13,600 euro
Të hyrat mujore: 1,228

Emilija Rexhepi, zëvendëskryeministre e tretë për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut

2020
Pasuri: 470 mijë euro, e përbashkët
Detyrime: 10 mijë euro
Veturë: 15 mijë euro
Para të gatshme: Nuk ka
Të hyrat vjetore: 21 mijë euro

2021
Pasuri: 470 mijë euro, e përbashkët
Detyrime: Nuk ka
Veturë: 15 mijë euro
Para të gatshme: Nuk ka
Të hyrat vjetore: 11 mijë euro

Arben Vitia, ministër i Shëndetësisë

2020
Pasuri: 400 mijë euro, e përbashkët
Detyrime: 22,500 euro, në emër të bashkëshortes
Veturë: 12 mijë euro dhe 15 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Para të gatshme: 1,300 euro dhe 100 euro, në emër të bashkëshortes
Të hyrat vjetore: 8,000 euro

2021
Pasuri: 400 mijë euro, e përbashkët
Detyrime: 22,500 euro, në emër të bashkëshortes
Veturë: 12 mijë euro dhe 15 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Para të gatshme: 6,500 euro dhe 2,500 euro, në emër të bashkëshortes
Të hyrat mujore: 1,150 euro dhe 1,500 euro, në emër të bashkëshortes

Albulena Haxhiu, ministre e Drejtësisë

2020
Pasuri: 75 mijë euro, në emër të bashkëshortit
Detyrime: 24 mijë euro
Veturë: 5 mijë euro në emër të bashkëshortit
Para të gatshme: 500 euro në emër të bashkëshortit
Të hyrat vjetore: 7,500 euro

2021
Pasuri: 75 mijë euro, në emër të bashkëshortit
Detyrime: 27,800 euro, e përbashkët
Veturë: 9,700 mijë euro, e përbashkët
Para të gatshme: 1,200 euro
Të hyrat vjetore: 18,900 euro dhe 4,900, në emër të bashkëshortit

Kjo është pasuria e ministrave të Qeverisë Kurti 2 Kjo është pasuria e ministrave të Qeverisë Kurti 2

Xhelal Sfeçla, ministër i Punëve të Brendshme dhe Administratës Publike

2020
Pasuri: 1.95 milion euro, e përbashkët
Detyrime: 54 mijë euro
Veturë: 4 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Para të gatshme: 3,500 euro, e përbashkët
Aksione: 6 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Të hyrat vjetore: 1,200 euro dhe 800 euro, në emër të bashkëshortes

2021
Pasuri: 1.95 milion euro, e përbashkët
Detyrime: 6,800 mijë euro
Veturë: 4 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Para të gatshme: 3,300 euro, e përbashkët
Aksione: 6 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Të hyrat vjetore: 15,800 euro dhe 9,600 euro, në emër të bashkëshortes

Armend Mehaj, ministër i Mbrojtjes

2020
Mungon raportimi në AKK, nuk kishte pasur pozitë publike

2021
Pasuri: 907 mijë euro, e përbashkët
Detyrime: 177 mijë euro, e përbashkët
Veturë: 2 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Para të gatshme: 23,700 euro, e përbashkët
Aksione: 330 euro
Të hyrat vjetore: 43,800 euro dhe 28,800 euro, në emër të bashkëshortes

Hekuran Murati, ministër i Financave, Punës dhe Transfereve

2020
Pasuri: 61 mijë euro
Detyrime: 35 mijë euro
Veturë: 3,100 euro
Para të gatshme: 11 mijë euro
Letra me vlerë: 23,400 euro
Të hyrat vjetore: 15,600 euro

2021
Pasuri: 61 mijë euro
Detyrime: Nuk ka
Veturë: 3,100 euro
Para të gatshme: 9,300 mijë euro
Letra me vlerë: 46 mijë euro
Të hyrat vjetore: 27 mijë euro

Artane Rizvanolli, ministre e Ekonomisë

2020
Mungon raportimi në AKK, nuk kishte pasur pozitë publike

2021
Pasuri: 75 mijë euro
Detyrime: Nuk ka
Veturë: 18 mijë euro
Para të gatshme: 204 mijë euro, e përbashkët
Aksione: 3,100 euro
Të hyrat vjetore: 32,400 euro

Rozeta Hajdari, ministre e Tregtisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë

2020
Pasuri: 50 mijë euro, e përbashkët
Detyrime: Nuk ka
Veturë: 3 mijë euro
Para të gatshme: 3,300 euro
Të hyrat vjetore: 4,800 euro

2021
Pasuri: 50 mijë euro, e përbashkët
Detyrime: Nuk ka
Veturë: 3 mijë euro
Para të gatshme: 900 euro
Të hyrat mujore: 1,320 euro

Liburn Aliu, ministër i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës

2020
Pasuri: 15 mijë euro dhe 85 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Detyrime: 5 mijë euro dhe 6 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Veturë: 8,500 euro
Para të gatshme: 1,800 euro dhe 18,700 euro, në emër të bashkëshortes
Të hyrat vjetore: 22 mijë euro

2021
Pasuri: 100 mijë euro, e përbashkët
Detyrime: 88 mijë euro; 6,400 euro, në emër të bashkëshortes dhe 23 mijë euro, në emër të prindit
Veturë: 6,500 euro
Para të gatshme: 1,900 euro; 25,350, në emër të kompensimit për të burgosurit politikë; 6,500 euro, në emër të bashkëshortes dhe 740, në emër të prindit
Të hyrat vjetore: 51,800 euro; 46,700, në emër të bashkëshortes dhe 900 euro, në emër të prindit

Faton Peci, ministër i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural

2020
Pasuri: 380 mijë euro, e përbashkët
Detyrime: 33 mijë euro dhe 13 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Veturë: 11 mijë euro
Para të gatshme: 850 euro dhe 540 euro, në emër të bashkëshortes
Të hyrat vjetore: 1,500 euro

2021
Pasuri: 380 mijë euro, e përbashkët
Detyrime: 35 mijë euro dhe 13 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Veturë: 11 mijë euro
Para të gatshme: 5,900 euro
Të hyrat vjetore: 19,600 euro dhe 9 mijë euro, në emër të bashkëshortes

Arbërie Nagavci, ministre e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit

2020
Pasuri: 70 mijë euro, e përbashkët
Detyrime: 62 mijë euro
Veturë: 18 mijë euro
Para të gatshme: 1,100 euro, e përbashkët
Të hyrat vjetore: 28 mijë euro

2021
Pasuri: 70 mijë euro, e përbashkët
Detyrime: 62 mijë euro
Veturë: 18 mijë euro
Para të gatshme: 2,200 euro, euro e përbashkët
Të hyrat vjetore: 32,400 mijë euro; 3,600, në emër të bashkëshortit dhe 8,700 euro, në emër të fëmijëve

Hajrullah Çeku, ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sportit

2020
Pasuri: 190 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Detyrime: 80 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Veturë: 12 mijë euro
Para të gatshme: 1.39 euro dhe 1,168 euro, në emër të bashkëshortes
Aksione: 1 mijë euro
Të hyrat vjetore: 1,500 euro

2021
Pasuri: 190 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Detyrime: 80 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Veturë: 12 mijë euro
Para të gatshme: 14 euro dhe 3 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Aksione: 1 mijë euro
Të hyrat vjetore: 21,300 euro dhe 6,600 euro, në emër të bashkëshortes

Elbert Krasniqi, ministër i Administrimit dhe Pushtetit Lokal

2020
Pasuri: 225 mijë euro, e përbashkët
Detyrime: 670 euro
Veturë: 15 mijë euro
Para të gatshme: 3,500 euro
Të hyrat vjetore: 1,500 euro

2020
Pasuri: 225 mijë euro, e përbashkët
Detyrime: 300 euro
Veturë: 12 mijë euro dhe 5 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Para të gatshme: 2 mijë euro dhe 3,300 euro, në emër të bashkëshortes
Të hyrat mujore: 1,320 euro; 1 mijë euro, në emër të bashkëshortes dhe 840 euro, në emër të prindit

Fikrim Damka, ministër i Zhvillimit Rajonal

2020
Pasuri: 110 mijë euro dhe 35 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Detyrime: 30 mijë euro
Veturë: 5 mijë euro
Para të gatshme: 39 mijë euro
Të hyrat vjetore: 27 mijë euro

2021
Pasuri: 110 mijë euro dhe 35 mijë euro, në emër të bashkëshortes
Detyrime: 30 mijë euro
Veturë: 5 mijë euro
Para të gatshme: 53,500 euro
Të hyrat vjetore: 33 mijë euro

Goran Rakiq, ministër për Komunitete dhe Kthim

2020
Pasuri: 445 mijë euro, e përbashkët
Detyrime: Nuk ka
Veturë: 10 mijë euro
Para të gatshme: 50 mijë euro
Të hyrat vjetore: 13 mijë euro

2021
Pasuri: 445 mijë euro, e përbashkët
Detyrime: Nuk ka
Veturë: 10 mijë euro
Para të gatshme: 50 mijë euro
Të hyrat vjetore: 1,080 euro; 600 euro, në emër të bashkëshortes dhe 200 euro, në emër të prindit /Telegrafi/