Zyrtari më i lartë në Lamboghini, konfirmoi atë që pritej për një kohë të gjatë

Ishte spekuluar se paraardhësit e Aventador dhe Huracan mund të jenë hibridë të elektrifikuar, por kompania italiane nuk kishte dhënë asnjë përgjigje, transmeton Telegrafi.

Gjatë një bisede për Automotive News, Stafano Domenicali që është udhëheqësi kryesor në kompani, e ka konfirmuar lajmi, ndërsa ka bërë të ditur edhe datën se kur do të lansohen.

“Sipas të gjitha gjasave, do t’i sjellim më 2021 me Aventador që do t’i zëvendësohet motori me atë V12” ka thënë Domenicali.

E njëjta do të ndodhë pak më vonë edhe me V10 të Huracan, që do t’i vendoset pjesa për mbushje me rrymë. Por, duke ruajtur zhurmën që lëshon Lamborghini dhe në të njëjtën kohë, reduktimin e emetimit të gazrave.

Megjithëse zhurma e super-makinës do të pësojë ndryshim të madh, Lamborghinit po i imponohet të përshtatet me trendët, sa i përket elektrifikimit të makinave.

Njëjtë sikurse Ferrari, që e ka sakrifikuar një pjesë të zhurmës, që të përshtate me sistemin e ri të emetimit të gazrave. /Telegrafi/