Stella Wedell përfundimisht u ribashkua me përmbledhjen e saj të dashur kur pa kasetën në një ekspozitë arti në Stokholm.

Një grua gjeti kasetën që ajo humbi gjatë pushimeve.  Kaseta u gjet në një plazh 25 vjet më vonë – 2.000 kilometra nga ku e pa për herë të fundit.

Stella Wedell ishte 12 vjeç kur ajo mori kasetën për të dëgjuar këngët e saj të preferuara ndërsa ishte në Kosta Brava të Majorcas në vitin 1993, transmeton Telegrafi.

Kaseta, duke shfaqur hite nga artistë të tillë si Pet Shop Boys, Bob Marley dhe Shaggy, u zhduk.

Kaseta ishte larë në një plazh në Fuerteventura në 2017 dhe u gjet nga artistja në Mbretërinë e Bashkuar Mandy Barker.

Barker e dërgoi kasetën një rikuperuesi profesional të audios, i cili arriti të dëgjojë të gjitha këngët, dhe ajo u përfshi në ekspozitën e saj turne Sea of ​​Artefacts.

“Kur po dëgjoja listën e këngëve në kasetën që ishte gjetur nga Barket, më dukej shumë e njohur”, tha zonja Wedell.

Zonja Wedell, e cila jeton në Berlin, kishte qenë me pushime në vendpushimin Costa Brava të Empuriabrava dhe në ishullin Majorca kur ajo humbi kasetë.

Kaseta është larë në plazhet e Playa de Barlovento de Jandia në Fuerteventura në 2017 dhe u gjet nga Barker, e cili ka shqyrtuar çështjen e ndotjes plastike në oqeanet për rreth një dekadë.

Kaseta do të vazhdojë turneun si pjesë e ekspozitës së Barker, por do t’i kthehet zonjës Wedell më pas. /Telegrafi/