LAJMI I FUNDIT:

Paraqitet si veteran i rrejshëm, gjykata e dënon me burg

Paraqitet si veteran i rrejshëm, gjykata e dënon me burg

Gjykata Themelore në Pejë – Departamenti për Krime të Rënda njofton se ka shpallë aktgjykim dënues ndaj të pandehurit R.G.

Reklama

Sipas njoftimit për media me datë 26.02.2018, në Departamentin për Familjet e Dëshmorëve, Invalidëve të Luftës dhe Viktimave Civile – Zyra në Pejë, pranë MPMS-së, vë në lajthim organin kompetent të lartcekur që në dokumentin publik – regjistrin të vërtetojë një çështje të pavërtetë, të paraparë për të
shërbyer si provë në një çështje ligjore, në atë mënyrë që i pandehuri duke prezantuar dokumentet e falsifikuara dhe atë certifikatën mbi statusin e veteranit të luftës si dhe vërtetimin se kinse i njëjti është Veteran Luftëtar i UÇK-së, dokumente këto të falsifikuara me ç’rast arrin të përfitoj pensionin mbi statusin e veteranit të luftëtar duke marrë pagën prej 170 €.

“Me këto veprime i pandehuri R.G ka kryer veprën penale legalizim i përmbajtjes së rreme nga neni 403 par.2 lidhur me par.1 të KPRK-së. Ndaj të pandehurit gjykata shqiptoj dënim me burgim në kohëzgjatje prej një (1) viti të cilin dënim i pandehuri nuk do ta vuaj nëse në kohëzgjatje prej dy (2) vite nuk kryen vepër të re penale si dhe dënimet plotësuese: Urdhri për kompensimin e dëmit apo humbjen në shumë prej njëmijë e treqind e gjashtëdhjetë (1360) euro dhe Urdhri për publikimin e aktgjykimit. I pandehuri u detyrua që gjykatës në emër të paushallit gjyqësorë të ja paguaj shumën prej njëzet (20) euro ndërsa, në emër të kompensimit të viktimave të krimit shumën prej tridhjetë (30) euro”, thuhet në njoftim.

Kundër këtij Aktgjykimi pala e pakënaqur ka të drejtë ankese në Gjykatën e Apelit./Telegrafi/

Në trend Lajme

Më shumë
Rashiq flet për prapaskenat e ngjarjeve në veri: Grupi i armatosur priti ndihmë, shpresuan në ndërhyrjen e KFOR-it

Rashiq flet për prapaskenat e ngjarjeve në veri: Grupi i armatosur priti ndihmë, shpresuan në ndërhyrjen e KFOR-it

Siguri
Rrëfimi i pelegrinëve në Manastirin e Banjskës: U plaçkitëm nga sulmuesit e armatosur - e çuditshme që KFOR-i i injoroi

Rrëfimi i pelegrinëve në Manastirin e Banjskës: U plaçkitëm nga sulmuesit e armatosur - e çuditshme që KFOR-i i injoroi

Lajme
Kurti: Vuçiq më tha në Bruksel, Milan Radoiçiq do të bëhet Adem Jashari i serbëve të Kosovës

Kurti: Vuçiq më tha në Bruksel, Milan Radoiçiq do të bëhet Adem Jashari i serbëve të Kosovës

Lajme
Ish-ushtaraku i FSK-së analizon veprimet taktike të grupit terrorist në veri, ka dyshime se drejtues nuk ishte vetëm Radoiçiq

Ish-ushtaraku i FSK-së analizon veprimet taktike të grupit terrorist në veri, ka dyshime se drejtues nuk ishte vetëm Radoiçiq

Siguri
Hovenier për “Politico”: Sulmi ishte i koordinuar dhe sofistikuar – armët e konfiskuara nuk mund t’i siguronte një qytetar i thjeshtë

Hovenier për “Politico”: Sulmi ishte i koordinuar dhe sofistikuar – armët e konfiskuara nuk mund t’i siguronte një qytetar i thjeshtë

Lajme
Sulmi terrorist në veri, Vuçiqi e anuloi konferencën për shtyp të Petkoviqit, duke i bërtitur: “Çka do të thuash ti, kush të dha leje?”

Sulmi terrorist në veri, Vuçiqi e anuloi konferencën për shtyp të Petkoviqit, duke i bërtitur: “Çka do të thuash ti, kush të dha leje?”

Lajme
Kalo në kategori