Si sot para 109 vitesh do të realizohej fluturimi i parë zyrtar me një aeroplan postar.

Fluturimi i parë u bë nga Allahabad në Provincat e Bashkuara të Indisë Britanike në Naini, ose rreth 10 kilometra nga pika e nisjes.

Më 18 shkurt 1911 ishte 23-vjeçari Henri Pequet që pilotoi avionin që mbante 6.500 letra.

Ai drejtoi një Humber-Sommer me rreth pesëdhjetë kuaj fuqi dhe udhëtimi i tij zgjati rreth 13 minuta.

Letrat ishin të shënuara “Posta e Parë Ajrore, Allahabad 1911”. /kp/Telegrafi/