Oppo ka publikuar një video të shkurtër që zbulon një lloj të ri të dizajnit të kamerës së pasme për telefonat inteligjentë.

Një klip i postuar në Twitter tregon se kamera e pasme është tërhequr nga kutia e telefonit inteligjent dhe më pas tërhiqet.

Sipas videos, mekanizmi është rezistent ndaj ujit dhe kamera do të tërhiqet në kasë në rast se përdoruesi e rrëzon atë.

Ndryshe nga kamerat pop-up selfie që kemi parë deri më tani, të cilat janë plotësisht të “fshehura” në telefonat inteligjentë, lëvizja e kamerës në mënyrën e Opp mund të ketë ndikim në cilësinë e fotografisë, megjithëse kompania ende nuk ka zbuluar asgjë në lidhje me përfitimet optike të dizajnit të ri.

Në teori, mekanizmi mund të përmirësojë performancën telefoto të kamerës

Oppo publikoi videon përpara ngjarjes vjetore Inno Day ku kompania shpesh prezanton koncepte dhe teknologji të ndryshme përpara se t’i komercializojë ato.

Gjatë aktivitetit të vitit të kaluar u shfaq një celular me mekanizëm rrotullues dhe syze AR. Dita e Innos këtë vit mbahet më 14 dhe 15 dhjetor. /Telegrafi/