LAJMI I FUNDIT:

Oda e Fiziterapeutëve reagon pas miratimin të Projektligjit për Pagat: Diferenca në koeficiente është jashtëzakonisht e madhe dhe diskriminuese

Oda e Fiziterapeutëve reagon pas miratimin të Projektligjit për Pagat: Diferenca në koeficiente është jashtëzakonisht e madhe dhe diskriminuese

Oda e Fiziterapeutëve të Kosovës ka reaguar lidhur pas miratimit në parim të Projektligjit të ri të Pagave për punëtorët e Sektorit Publik.

Reklama

Sipas tyre, diferenca në koeficientet e pagave është jashtëzakonisht e madhe dhe diskriminuese.

“Pas votimin në lexim të parë të Projektligjit për Pagat të Sektorit Publik, shprehim shqetësimin tonë për mënyrën e vlerësimit të punës së fizioterapeutëve në sektorin publik, duke ulur koeficientet për fizioterapeutët nga 7.2 në 5.6, 5.5 dhe 5.4. Kjo ulje koeficienteve është diskriminuese dhe mos vlerësues për punën e fushës së fizioterapisë, gjithashtu nënvlerëson punën e fizioterapeutëve të diplomuar bachelor, i cili është i baras vlefshëm me fizioterapeutët me shkollim të mesëm me një dallim në pagë me 0.3 te vlerës së koeficientit”, thuhet në reagim.

Oda thekson se mos njohja e shkollimit të lartë ishte një nga arsyet që Ligji për Pagat nuk kaloi testin në Gjykatën Kushtetuese.

“Bazuar në Projektligjin e ri, diferenca në koeficient është jashtëzakonisht e madhe kur bëjmë krahasimin të një mjeku specialist dhe një fizioterapeuti, gjë që diferenca ndërmjet tyre në koeficient me Ligjin e ri është 100 për qind, ndërkaq aktualisht diferenca ndërmjet këtyre kategorive ka qenë 20 për qind. Një krahasim i tillë është i paprecedent dhe i papranueshëm nga ana jonë për këtë rangim, kur dihet se shkollimi superior i një fizioterapeut është doktor shkence, magjistër i shkencave, fizioterapeut i specializuar (profilizuar) madje ka prej tyre që mbajnë titullin profesor universiteti”, vijon Oda.

Ata theksojnë se nëse nuk korrigjohet ky veprim atëherë do të ketë veprime nga komuniteti i fizioterapeutëve.

“Sipas Ligjit të Shëndetësisë të gjithë profesionistët shëndetësor jemi të barabartë në ushtrimin e profesionit, kur dihet se ligji nuk lejon diskriminim në këtë fushë. Presim nga deputetët e Kuvendit të Kosovës, komisioni për Administratë Publike që ta korrigjojnë këtë gabim, në të kundërtën ne jemi të detyruar të marrim veprime për të cilat komuniteti ynë do të njoftohet me kohë”, përfundon reagimi. /Telegrafi/


Në trend Ekonomi

Më shumë
A ju besohet se këto fotografi janë realizuar në Kosovë? Mahnituni nga dizajni i jashtëm dhe i brendshëm i Renault Austral

A ju besohet se këto fotografi janë realizuar në Kosovë? Mahnituni nga dizajni i jashtëm dhe i brendshëm i Renault Austral

Auto Mita
Dyshohet se domatet e importuara nga Shqipëria përmbajnë sasi të hormoneve, AUV në pritje të rezultateve laboratorike

Dyshohet se domatet e importuara nga Shqipëria përmbajnë sasi të hormoneve, AUV në pritje të rezultateve laboratorike

Jehona Hulaj
Qeveria miraton Projektligjin për Fondin Sovran, Kurti: Do të jetë bërthama e sovranitetit tonë ekonomik

Qeveria miraton Projektligjin për Fondin Sovran, Kurti: Do të jetë bërthama e sovranitetit tonë ekonomik

Ekonomi
Bursa për studentë nga Kosova nga CITY College, Kampusi i Evropës i Universitetit të York-ut

Bursa për studentë nga Kosova nga CITY College, Kampusi i Evropës i Universitetit të York-ut

CITY College
Art House organizon konferencën e parë për digjitizimin dhe digjitalizimin e dokumenteve

Art House organizon konferencën e parë për digjitizimin dhe digjitalizimin e dokumenteve

Art House
“Leje cigare për 45 ditë” është kampanja e re e Evapify

“Leje cigare për 45 ditë” është kampanja e re e Evapify

Crystal Evapify
Kalo në kategori