Pavarësisht se është sa madhësia e një kokrre kripe, një aparat i ri mikroskopik mund të kapë imazhe të qarta, me ngjyra të plota në të njëjtin nivel me lentet normale që janë 500 mijë herë më të mëdha.

Sipas medieve të huaja, përcjell Telegrafi, pajisja optike ultra kompakte u zhvillua nga një ekip studiuesish nga Universiteti Princeton dhe Universiteti i Washington-it.

Pajisja kapërcen problemet me modelet e mëparshme të kamerës me madhësi mikro, të cilat kanë tendencë të shkrepin imazhe të shtrembëruara dhe të paqarta me fusha shikimi shumë të kufizuara.

Kamera e re mund të lejojë robotët super të vegjël të ndiejnë mjedisin e tyre, apo edhe të ndihmojë mjekët të shohin problemet brenda trupit të njeriut. /Telegrafi/

Pajisja kapërcen problemet me modelet e mëparshme të kamerës me madhësi mikro, të cilat kanë tendencë të shkrepin imazhe të shtrembëruara dhe të paqarta me fusha shikimi shumë të kufizuara.Në foto: imazhe të një luleje, të marra me kamerën e mëparshme mikroskopike më të fundit (majtas) dhe dizajnin e ri (djathtas)