Ashtu si mekanizmi i orës, çdo mëngjes në orën 7 i gjithë qyteti i Aberhosan në Uells do të humbte lidhjen e tij me transmetuesin e internetit. Misteri pllakosi fshatin për 18 muaj – dhe askush nuk e dinte pse. Deri tani. Fajtori? Një televizor i vjetër.

Pasi zëvendësimet e shumta të kabllove dështuan për të rregulluar çështjen, një hetim nga teknikët e Openreach zbuloi se një banor i paemëruar i Aberhosan nuk ishte në dijeni që TV i tyre do të lëshonte një sinjal që do të ndërhynte në të gjithë infrastrukturën e transmetuesit të internetit të fshatit, raporton BBC.

Reklama

Të hutuar nga humbjet e vazhdueshme të lidhjes, teknikët përdorën një pajisje monitorimi për të identifikuar burimin e ndërhyrjeve. Pajisja i çoi te banori në fjalë, i cili ndihej i zënë ngushtë për shkak të shkaktimit të problemeve pa e ditur dhe menjëherë premtoi se nuk do ta përdorte më kurrë televizionin e tij, transmeton Telegrafi.

Reklama

Pra, pse në 7 të mëngjesit, ju mund të pyesni veten. Epo, kjo është atëherë kur pronari anonim do të ndizte televizorin e tyre çdo mëngjes, duke ndikuar padashur në internet të fshatit.

Fatkeqësisht për banorët e tjerë, u deshën 18 muaj dhe një monitor i veçantë – i njohur gjithashtu si një analizues i spektrit – për të identifikuar “zhurmën elektrike” që shkakton problemin.

Reklama

“Pajisja jonë mori një shpërthim të madh të ndërhyrjeve elektrike në fshat”, tha inxhinieri i Openreach Michael Jones për BBC. “Doli që në orën 7 të mëngjesit, çdo mëngjes burri ndizte TV-në e tij të vjetër, e cila, nga ana tjetër, do të ‘nokautonte’ transmetuesin e internetit për të gjithë fshatin.”

“Ne thjesht do të këshillonim publikun të sigurohet që pajisjet e tyre elektrike të jenë të certifikuara si duhet dhe të përmbushin standardet aktuale britanike”, shtoi Suzanne Rutherford, udhëheqëse e inxhinierisë Openreach në Uells. /Telegrafi/

Reklama