Fiziatrit pohojnë se ushtrime të caktuara mund të ndihmojnë në zbutjen e dhimbjes, por gjithashtu thonë se pozicioni në të cilin flemë është jashtëzakonisht i rëndësishëm

Në mënyrë që të flemë sa më mirë që të jetë e mundur, na duhet një jastëk më i vogël.

Është e nevojshme ta vendosni midis gjunjëve, nëse flini në krah. Nëse flini në shpinë, vendoseni një jastëk nën gjunjë, transmeton Telegrafi.

Në këtë mënyrë, trupi do të jetë në një pozicion perfekt, ndërkohë presioni mbi shpinë do të ulet. Pas disa ditësh duke praktikuar këtë truk, do të zgjoheni shumë më të pushuar.

Reklama

Ortopedët dhe neurologët shpjegojnë përse ky pozicion i trupit është më i rehatshmi dhe fiziologjikisht më i miri:

1. Rehati më e madhe dhe më pak presion

Reklama

Jastëku i mban gjunjët në një pozicion perfekt, duke ulur presionin në njërën anë të trupit. Nëse flini në krah, në këtë mënyrë ijët do të rrafshohen dhe do të jeni në një pozicion të përsosur anatomik. Ndërsa flini në krah, nëse nuk keni jastëk, këmba juaj e “sipërme” shpesh lëviz përpara ndërsa kërkon një pozicion ku mund të pushoni më shumë.

Ky presion i lakuar mund të irritojë nervat në shpinë.

2. Metodë e shkëlqyeshme për njerëzit që kanë shiatik

Reklama

Ky pozicion është i shkëlqyeshëm për njerëzit që kanë probleme me dhimbje të mesit ose dhimbje të këmbës, veçanërisht për ata që kanë dhimbje të nervit shiatik.

3. Ndihmon personat me apne

Fjetja në krah me një jastëk midis këmbëve është gjithashtu e dobishme për ata që kanë anomali të frymëmarrjes, të tilla siç është apnea.

Reklama

Në këtë pozicion, rrugët tuaja të frymëmarrjes janë më të qëndrueshme dhe kanë më pak të ngjarë të kufizojnë ajrin.

Duke mbajtur komblikun drejt, dhimbja e qafës zbutet dhe mbrapa gjë që zvogëlon mundësinë e apnesë së gjumit.

4. Përmirëson qarkullimin

Ky pozicion jo vetëm që lehtëson dhimbjen, por ka edhe përfitime të tjera shëndetësore. Në këtë mënyrë, ju do të përmirësoni rrjedhën e gjakut dhe do të shpejtoni qarkullimin.

Reklama

/Telegrafi/