Flokët e zbardhura, rrudhat dhe sëmundjet fizike gjithmonë ndodhin në pleqëri. Por, sipas mendimit të disa shkencëtarëve, ato mund të jenë të kthyeshme.

Një ekip në institutin ‘SALK’ në Kaliforni, ka zbuluar një terapi të re për gjenet, e që mund të ketë një efekt të jashtëzakonshëm.

Udhëheqësi i këtij studimi ka thënë se ky eksperiment është realizuar me minj. Shkencëtarët duan të dëshmojnë se plakja nuk është proces i lodhjes fizike, por rezultat i ndryshimeve gjenetike që shkaktojnë plakjen e trupit. /Telegrafi/