Këtë javë, shefi ekzekutiv i Pfizer i tha CNBC  se një trajtim antiviral për COVID-19 mund të jetë i disponueshëm për publikun deri në fund të vitit 2021.

Do të jetë në formën e një pilule që merret në mënyrë orale në shtëpi dhe pritet të jetë efektive ndaj varianteve të virusit.

Lajmi në lidhje me pilulën antivirale të Pfizer u raportua gjithashtu më 26 prill në gazetën britanike Telegraph. Sipas medias, Pfizer aktualisht po kryen prova në SH.B.A. dhe Belgjikë, me vullnetarë të rritur që marrin pilula të krijuara për të siguruar një “kurë” për COVID-19. Kur u pyet për këtë në Squawk Box të CNBC, shefi ekzekutiv i Pfizer Albert Bourla tha se “është e saktë” të thuash se kompania po punon për terapi të tilla.

Foto: GettyImages

Në fakt, kompania po teston dy forma antivirale, një që injektohet në mënyrë intravenoze dhe një tjetër që merret me gojë, tha Bourla. Ai shpjegoi se Pfizer është duke u përqendruar në opsionin oral sepse ai “ofron disa përparësi”, kryesisht se nuk ka asnjë kërkesë për të shkuar në spital dhe një sigurues i kujdesit shëndetësor nuk ka pse të jetë i pranishëm për të administruar trajtimin. Ai e përshkroi pilulën antivirale orale si një “ndryshues loje”, shkruan Shape.

“Fundi i vitit” është një kornizë kohore e arsyeshme për disponueshmërinë në publik, tha Bourla, por kjo varet nga suksesi i provave klinike dhe miratimi nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave. Më shumë lajme për ilaçin duhet të jenë në dispozicion gjatë verës, shtoi ai. /Telegrafi/