LAJMI I FUNDIT:

Me një këmbë të amputuar, polici britanik duhej të dëshmonte se ishte invalid

Me një këmbë të amputuar, polici britanik duhej të dëshmonte se ishte invalid

Oficeri i policisë britanike Ben Perry kohët e fundit donte të rinovonte “shenjën e tij blu” me të cilën ai ka të drejtë për vende parkimi për personat me aftësi të kufizuara.

Këshilli i Qarkut Worcestershire hodhi poshtë kërkesën e tij, duke shpjeguar se ai duhej të “paraqiste më shumë dëshmi për paaftësinë e tij”. Mjeku i tij, të cilin Perry e përshkroi si një “legjendë”, e përshkroi gjendjen e Perry në këshill dhe shtoi se “këmba e Perry ndoshta nuk do të rritet”, shkruan BBC.


“Do të isha shumë mirënjohës nëse do ta merrnit parasysh kur merreni me kërkesat e tij në të ardhmen. Nuk ka gjasa që kjo situatë të ndryshojë, përveç nëse për shkak të përparimit të mjekësisë, këmba e tij nuk rritet përsëri”, shkruan mjeku.

Perry, ndërkohë, u miratua nga Këshilli dhe cicërima në të cilën ky britanik shpjegon të gjithë situatën mori mijëra pëlqime.

Atij iu amputua këmba në 2018 pasi u godit nga një makinë ndërsa ndihmonte një shofer tjetër të plagosur. Ai kaloi 23 javë në spital dhe shoferi që e goditi atë u dënua më vonë për ngasje nga pakujdesia, raporton BBC.