Ekziston një arsye shumë e rëndësishme për shkak të së cilës njerëzit shikoheni në sy kur bisedojnë.

Reklama

Kur bisedojmë me dikë, dëshirojmë që ai person të na besojë. Fatkeqësisht, nuk është e gjitha që kemi thënë bash gjithmonë e kuptuar në mënyrën e drejtë.

Për të shmangur situata të tilla, duhet ta dimë se si ta fitojmë besimin e personit me të cilin bisedojmë.

Ndoshta duket pak banale, mirëpo sekreti qëndron në sytë tanë, transmeton Telegrafi.

Kur komunikojmë me të tjerët, nuk kontrollojmë se çfarë ndodh me sytë dhe nuk kemi informacion se si reagojnë ata.

Mirëpo, vërtet është e rëndësishme që ai person të vendosë se a do të na besojë apo jo.

Reklama

Rolin kryesor e kanë bebëzat e syve, konkretisht gjerësia e tyre. Sa më të gjera që të jenë bebëzat e personit i cili flet, është më e lehtë që t’i besohet.

Reklama

Para këtij hulumtimi, të gjithë kanë menduar që kontraktimi dhe dilatimi i bebëzave janë të pakontrollueshme. Mirëpo, gjërat megjithatë qëndrojnë ndryshe.

Ne vetë mund ta ndryshojmë gjerësinë e bebëzave tona. Mjafton vetëm të imagjinojmë që ndodhemi në dhomë të errët. /Telegrafi/