Ministria e Drejtësisë planifikon të hartojë një Ligj për kompensimin e viktimave të krimeve. Kjo u njoftua sot nga Ministrja e Drejtësisë, Renata Deskoska në ditën e dytë të konferencës ndërkombëtare të nivelit të lartë në kuadër të dialogut strategjik të bashkëpunimit rajonal për të luftuar trafikimin e paligjshëm, çka po mbahet në Sirakuzë.

Siç njoftojnë nga Ministria e Drejtësisë, Deskoska prezantoi sfidat me të cilat përballemi si shtet në drejtim të trafikut dhe të prezantoi përgjegjësit institucionale kundër trafikimeve të tilla.

Sipas ministres, trafikimi është një problem kompleks që përfshin shumë segmente të tilla si trafikut të qenieve njerëzore dhe trafikut të emigrantëve, të armëve, drogës dhe mallrave kulturore dhe të ngjashme.

“Nuk duhet të harrojmë anën tjetër të këtij lloji të krimit, veçanërisht tek trafikimi me qenie njerëzore dhe ato janë viktima. Ministria e Drejtësisë planifikon të hartojë një Ligj për kompensimin e viktimave nga veprat penale. Gjithashtu, në ndryshimet në Kodin Penal në vazhdim, sipas rekomandimeve të GRETA-s, ne vendosëm dispozita për mos dënimin e viktimave të trafikimit të qenieve njerëzore për veprimet e tyre të pafajësisë lidhur me pozitën e tyre të viktimës”, theksoi Deskoska në konferencën ndërkombëtare./Telegrafi/