LAJMI I FUNDIT:

Ndryshimet në lëkurë që nuk bën t’i “ngacmosh”

Ndryshimet në lëkurë që nuk bën t’i “ngacmosh”

Zgjohesh në mëngjes dhe shikon se brenda natës ju ka mbirë një myk i tmerrshëm, i cili jo vetëm që duket i tmerrshëm, por edhe dhemb

Ajo që menjëherë ju bie në mend është të heqësh qafe këtë mizori në një procedurë të shkurtër – ta shtrydhësh atë pa u hamendur, transmeton Telegrafi.


Ka sukses me puçrra të pjekura që pëlcasin dhe pastaj nxjerrin gjak të freskët – një shenjë që përmbajtja e qelbit del jashtë, por ka edhe të tilla që nganjëherë infektohen edhe më shumë, nëse nuk keni kohë t’i dezinfektoni dhe t’i lyeni me vaj antibiotik, por vetëm i mbuloni me grim dhe ikni me shpejtësi nga shtëpia.

Gjithashtu, ju e dini shumë mirë që ka disa procese inflamatore që duken si puçrra, por nuk kanë një majë me qelb, dhe kur i shtrydhni ato, del vetëm lëngu limfatik dhe indet e irrituara bëhen akoma më të fryra dhe më të tmerrshme, por megjithatë, shpesh nuk përmbaheni, duke shpresuar që me ndrydhje të vazhdueshme do t’i eliminoni aknet.

Duke shtrydhur puçrrën, ju grisni lëkurën dhe hapni rrugën e infeksionit – ju bëni një plagë të hapur dhe pa marrë parasysh sa e vogël është, ajo lehtë mund të infektohet, përpunohet në fytyrën tuaj për ditë dhe javë dhe përfundimisht lë një mbresë.

Bëni kujdes me vlerësimin se cilën puçërr mund ta shtrydhni pa ndonjë pasojë. Dhe këtu janë disa që kurrë nuk duhet t’i prekni vetë.

Puçrrat e forta të bardha

Ato duken si qelb i akumuluar, i cili lehtë do të shpërthejë dhe do të kullojë sapo të shtypni. Por, pa marrë parasysh sa shtypni, përmbajtja e fortë mbetet brenda.

Këto njolla të bardha duken si bollgur dhe shpesh quhen të tilla, dhe ato janë ciste të vogla të quajtura milia dhe rezultati është një gjëndër dhjamore e bllokuar.

Ato zhvillohen kur keratina – një proteinë që gjendet në shtresën e sipërme te lëkurës – dhe komponentët e tjerë të qelizave të vdekura të lëkurës kapen dhe presohen nën sipërfaqen e lëkurës.

Prandaj nuk është qelb dhe jo papastërti, por një përmbajtje e ngurtë yndyrore e bllokuar nën lëkurë. Estetët përdorin instrumente të sterilizuara për t’i shpuar dhe hequr ato pa dëmtuar lëkurën.

/Telegrafi/