Nëse po përpiqeni të humbni peshë, sasia e gjumit që bëni mund të jetë po aq e rëndësishme sa dieta dhe stërvitja juaj. Fatkeqësisht, shumë njerëz nuk po flenë mjaftueshëm. Mund t’ju ndihmojë të shmangni shtimin në peshë të lidhur me gjumin e shkurtër.

Reklama

Gjumi i shkurtër, i përcaktuar zakonisht si më pak se gjashtë apo shtatë orë, është lidhur vazhdimisht me një indeks më të lartë të masës trupore (BMI) dhe shtim në peshë. Mund të ndihmojë në moderimin e oreksit tuaj

Gjumi i mjaftueshëm mund të ndihmojë në parandalimin e rritjes së marrjes së kalorive dhe oreksit që mund të ndodhin kur jeni të privuar nga gjumi. Mund t’ju ndihmojë të bëni zgjedhje më të mira ushqimore. Gjumi i plotë i natës mund t’ju ndihmojë të bëni zgjedhje më të shëndetshme ushqimore.

Reklama
Reklama

Fjetja e hershme mund të parandalojë ngrënien e mezeve të lehtë gjatë natës. Të shkosh për të fjetur më herët mund t’ju ndihmojë të shmangni ushqimin e vonë të natës që shpesh vjen me qëndrimin zgjuar pas kohës së gjumit.

Gjumi i mjaftueshëm mund t’ju ndihmojë të shmangni uljet e metabolizmit që mund të ndodhin kur nuk keni fjetur mjaftueshëm.

Gjumi dhe aktiviteti fizik kanë një marrëdhënie të ngushtë të dyanshme. Mungesa e gjumit ul aktivitetin fizik dhe mungesa e aktivitetit fizik mund të çojë në përkeqësim të gjumit. /KP/