LAJMI I FUNDIT:

A ndiheni e sigurt në marrëdhënien tuaj?

A ndiheni e sigurt në marrëdhënien tuaj?
I've Had Enough

Abuzimi në një marrëdhënie nuk është i mirë. Njerëzit mund të dëmtojë partnerët e tyre në komunikim verbal, emocional, seksual ose fizik.

Reklama

Marrëdhënia e lumtur dhe e shëndetshme do të na ndihmojë të ndjehemi më mirë për veten dhe vendin tonë në botë. Marrëdhëniet jo të mira mund të na bëjnë të ndjehemi të pakënaqur, të pasigurt dhe të frikësuar për të ardhmen.

Për fat të keq, shumë njerëz e gjejnë veten në marrëdhënie të dëmshme, të rrezikshme apo të dhunshme. Kjo mund të ndodhë për të gjithë: nxënës, mjekë, mësues, të famshëm, punëtorët e ndërtimit, mashkull apo femër, të rinj apo të vjetër, heteroseksualë, homoseksualë ose biseksualë.

Si mund të di nëse marrëdhënia ime është e rrezikshme?

Gjithkush ka të drejtë të ndihet i sigurt në një marrëdhënie. Por marrëdhëniet abuzive janë shumë të zakonshme. Kontrolli ose sjellja e dhunshme në një marrëdhënie nuk zgjidh problemet. Një partner mund të dëmtojë partnerin tjetër dhe të bëjë atë të ndjehet i kërcënuar në mënyra të ndryshme.

couple-in-bed

Njerëzit mund të dëmtojë partnerët e tyre:

– gojarisht
– emocionalisht
– seksualisht
– fizikisht
– Ata gjithashtu mund të bëjnë partnerët e tyre të vuajnë duke mos u dhënë atyre para, apo e përdorin atë për të kontrolluar ata.

Nëse partneri juaj ju bën të vuani, mos harroni: nuk e meritoni të vuani.

Gjithkush zemërohet ndonjëherë, por ne të gjithë kemi zgjedhje. Ne mund të zgjedhin për të shprehur veten në mënyrë të shëndetshme, ose ne mund të zgjedhim që të jemi të papërgjegjshëm, duke lënduar një person tjetër; dhe kjo nuk është e shëndetshme.

image-couple-at-restaurant-anger-fighting-in-public

Partneri juaj …

– A u kritikon vazhdimisht, ju vë pseudonime ose përçmon para të njerëzve të tjerë?
– Të kërcënon se do të të lëndojë, apo të dëmtojë fëmijët tuaj, familjen tuaj, kafshët tuaja apo miqtë tuaj?
– A ju fajëson për çdo gjë që shkon keq?
– A është gënjeshtër dhe nuk mban premtimet?
– A prisni ju që të bëni çdo gjë që ai ose ajo thotë?
– Kritikon performancën tuaj seksuale, ose përdor seksin si një mjet për të ndëshkuar?

Nëse u jeni përgjigjur PO këtyre pyetjeve, shanset janë të jeni të keqtrajtuar. Shenjat e abuzimit si ato të përmendura mund të thonë se ju jeni në rrezik në marrëdhënien tuaj, dhe se gjërat mund të përkeqësohen.

Mësoni të thoni “Jo”!

Në trend Femra

Më shumë
Fëmijët që bëjnë këto 12 gjëra, kanë tru ‘shumë të ndjeshëm’ dhe ky konsiderohet një avantazh

Fëmijët që bëjnë këto 12 gjëra, kanë tru ‘shumë të ndjeshëm’ dhe ky konsiderohet një avantazh

Prindër dhe fëmijë
Burri do t’ju tradhtojë, edhe pse keni martesë të lumtur: Ja përse

Burri do t’ju tradhtojë, edhe pse keni martesë të lumtur: Ja përse

Këshilla dhe arsye
Muaji i parë i shtatzënisë: Nuk jeni as të vetëdijshme se trupi juaj po ju dërgon një sinjal se ngjizja ka ndodhur

Muaji i parë i shtatzënisë: Nuk jeni as të vetëdijshme se trupi juaj po ju dërgon një sinjal se ngjizja ka ndodhur

Shtatzëna
Xhinset e gjera të Jennifer Lopez duken si tuta tepër të lezetshme

Xhinset e gjera të Jennifer Lopez duken si tuta tepër të lezetshme

Moda
Pesë shenja që nuk duhet t’i injoroni kur fëmija juaj kollitet dhe të kërkoni ndihmë mjekësore

Pesë shenja që nuk duhet t’i injoroni kur fëmija juaj kollitet dhe të kërkoni ndihmë mjekësore

Këshilla për prindër
Tri këshilla se si të dukeni e rregulluar në punë pa u munduar shumë

Tri këshilla se si të dukeni e rregulluar në punë pa u munduar shumë

Keshilla Modë
Kalo në kategori