LAJMI I FUNDIT:

NDIEJ KEQARDHJE

NDIEJ KEQARDHJE
Reklama

Poezi nga: Lawrence Ferlinghetti
Përktheu: Fadil Bajraj

(Sipas Khalil Gibran)


Ndiej keqardhje për kombin njerëzit e të cilit janë dele
dhe barinjtë e të cilit i çorientojnë ata
Ndiej keqardhje për kombin udhëheqësit e të cilit janë gënjeshtarë
Të mençurit e të cilit janë të detyruar të heshtin
dhe fanatikët e të cilit s’u ndahen valëve
Ndiej keqardhje për kombin që nuk e ngre zërin
por ka për qëllim për të sunduar botën
me forcë e me torturë
Dhe nuk njeh
gjuhë tjetër pos gjuhës së vet
Ndiej keqardhje për kombin frymëmarrja e të cilit është para
dhe fle gjumin e të ushqyerve shumë mirë
Ndiej keqardhje për kombin Oh Ndiej keqardhje për njerëzit e vendit tim
Vendi im, lotët tu
Tokë e ëmbël e lirisë