Historitë e shumta me gangsterë, kanë inspiruar edhe shumë video-lojëra, ku lojtarët përfshihen në strategji të ndryshme, që të ndërtojnë perandorinë e tyre kriminale.

Vështirësitë janë të shumta, sepse sikur të gjitha të përfshirët që nuk kanë të ardhura, duhet të punojnë në mënyrë ilegale dhe derisa mbrohen, të arrijnë të fitojnë shumë, transmeton Telegrafi.

Kështu ka ndodhur edhe më të famshmin Al Capone, i cili është ilustruar si kreu i video-lojës “Empire of Sin”, që të fillojë një rregull të ri kriminal njëjtë sikur në vitet e 20-ta, në nëntokën e Çikagos së Shteteve të Bashkuara.

Loja zhvillohet në dy nivele dhe shqetësimi kryesor, është gjetja e njerëzve të besueshëm, si dhe përgatitja e aksioneve të ndryshme, si ndaj mbrojtësve të rendit, ashtu edhe nga të tjerët që duan ta marrin pushtetin.

Megjithëse krye personazhi ka një pozitë dominuese dhe bën jetë luksoze, i duhet që të del në nivel rrugë dhe të ndjekë kundërshtarët, sa herë që ka kërcënime, në mënyrë që të sigurohet se njerëzit e tij janë gjallë dhe të sigurt.

Gjithçka ndodhë, në sfondin e një qyteti të gjallë, ku secili aksion dhe lëvizje bëhet deri në sfond kanë njerëz, ndërsa thuhet se në asnjë aksion nuk shihen prapa nga dy njerëz të njëjtë.

Të interesuarit për këtë video-lojë, duhet të presin deri në presin deri në pranverë, kur lansohet për të gjitha konzolat për lojë. /Telegrafi/