Në emisionin “#Hashtag” me Krenare Vokshi-Shala është diskutuar për të drejtat e grave në Kosovë dhe më gjerë.

Reklama

Nënkryetarja e Kuvendit që është edhe nënkryetare e Vetëvendosjes, Arbërie Nagavci,  ka thënë se një grua për të qenë e suksesshme në Kosovë ka dyfish më tepër vështirësi se një burrë.

“Secila prej nesh marrim për obligim të gjitha obligimet familjare që lidhen edhe me kujdesin e fëmijëve”.

Ajo thotë se pabarazia gjinore është problem global por edhe në Kosovë është mjaft i theksuar.

“Por gratë ja kanë dalë. Pak grave u është dhuruar pozita pasi shumica e tyre e kanë fituar vet me punë atë pozitë”.

Reklama

Nënkryetarja e Kuvendit thotë se në Kosovë pabarazia vërehet edhe në paga, përcjell Telegrafi.

“Duke iu referuar statistikave zyrtare nga ASK, paga e grave është më e ulët se ajo e burrave. Te burrat paga mesatare sillet rreth 500 euro ndërsa tek gratë sillet diku rreth 300. Kjo lidhet edhe me faktin që pak gra në pozita udhëheqëse”.

Reklama

Nagavci thotë se edhe praktika e konkurseve ka qenë diskriminuese.

“Kur hapet një vend i punës shkruhet “drejtor”, ndërsa për pozita tjera më të ulëta të punës kërkohet “asistente administrative”. Vet kjo gjuhë është diskriminuese”, tha ndër të tjera Arbërie Nagavci./Telegrafi/