Mushkonjave u pëlqejnë të njëjtat gjëra si ju, përveç gjakut.

Këto insekte sillen rreth kampeve të zjarrit, ujit, etj., transmeton Telegrafi.

Por, a e keni vërejtur se zakonisht mushkonjat e pickojnë vetëm një person në turmë? Epo, këto krijesa të vogla vërtet se zgjedhin shumë.

Si e bëjnë zgjedhjen e tyre mushkonjat?

Nga mënyra si merrni frymë
Mushkonjat jua përcjellin frymëmarrjen. Besojeni ose jo, ato joshen nga dyoksidi i karbonit që e lironi. Me fjalë tjera, mushkonjat ju vënë pas kur jeni në ambient të hapur duke u stërvitur.

Personat që mbajnë erë të keqe
Djersa përmban shumë përbërës, ndërkaq mushkonjat kryesisht joshen nga acidi laktik. Aq më shumë që djersiteni, aq më shumë iu pëlqeni mushkonjave.

Konsumuesit e alkoolit
A jeni person që e preferon verën? Birrën? Mushkonjave patjetër se do t’iu pëlqeni sepse një studim i vitit 2002 ka treguar se etanoli në djersë dhe frymë i joshë mushkonjat.

Personat me tip O dhe A të gjakut
Nëse tipi juaj i gjakut është O, atëherë mushkonjat do t’ju ndjekin kudo. Insekteve nuk iu pëlqejnë tipet e grupeve B dhe AB. /Telegrafi/