LAJMI I FUNDIT:

A mundet jetëgjatësia juaj të përcaktohen nga një trakë

A mundet jetëgjatësia juaj të përcaktohen nga një trakë
Reklama

Në të ardhmen e afërt, mund të jetë ndihmë shtesë familjare në zyrën e juaj të doktorit; një trakë. Ky a mund të jetë lajm i mirë apo lajm i keq, varësisht si e perceptoni ju – apo e urreni – traken lëvizëse.

Një skuadër e kardiologëve në Universitetin John Hopkins ka zbuluar një mënyrë të saktë që përcakton rrezikun nga vdekja në një periudhë 10 vjeçare që bazohet vetëm në atë se sa mirë e shfrytëzoni ju një trakë, duke e përdorur një gjë që ata e quajnë FIT Treadmill Score, një matje për shëndetin e juaj kardiovaskular.


Kjo është mënyra se si funksionon: ju filloni ecjen në trakë për 2.7 km/h, në një ngritje prej 10 për qind. Çdo tre minuta, ju e rrisni shpejtësinë në ngritje. Derisa jeni duke ecur apo vrapuar, mjeku i juaj mban shënime për shkallën e të rrahurave të zemrës dhe sa energji jeni duke shpenzuar (matet me anë të MET, apo puna ekuivalente e metabolizmit; një MET është i barabartë me sasinë e energjisë që ju prisni në ulje rrotull, dy MET është ecja e lehtë, etj). Kur ndjeni që jeni në kufirin absolut, ndaloni.

med8

Kur mbaroni, mjeku juaj do të llogarit se cila ka qenë përqindja e të rrahurave të juaja të zemrës. Kjo bazohet në moshë, nëse jeni 30 vjeç, është 190. Kështu nëse të rrahurat e juaja të zemrës arrin në 162 derisa vraponi në trakë, ju keni arritur në 85 për qind të MPHR-së tuaj.

Pastaj, ai do të përdorë këtë formulë të thjesht për të llogaritur të dhënat e FIT Treadmill Score: (Përqindja e MPHR-së) + (12xMET) – (4 x mosha e juaj) + (43 nëse jeni grua). Përpjekja duhet të jetë që të arrini më shumë se 100 rrahje në minutë, e cila gjë do të thotë se do të mund të mbijetoni 98 për qind në dekadën e ardhshme. Nëse jeni në mes të 0 dhe 100, ju keni 97 për qind mundësi; në mes -100 dhe -1, është 89 për qind -100 është 62 për qind.

Derisa bëni majte të rregullta të të rrahurave të zemrës në trakë me anë të MET, këto matje jo gjithmonë janë të saktë, kështu që është e mundshme që për këtë ta kërkoni edhe ndonjë udhëzim të mjekut. Për më tepër është akoma më e lehtë nëse bëni teste të rregullta të tensionit, i cili po ashtu merr në llogari lloje të ndryshme siç janë leximet e elektrokardiogramit, që po ashtu e bën edhe më intensive punën e juaj. Motivim.

Në trend Stil

Më shumë
Këtë lëng e mban në shtëpi çdo femër, i heq për mrekulli njollat nga atletet

Këtë lëng e mban në shtëpi çdo femër, i heq për mrekulli njollat nga atletet

Bëje vet
Nëse flini me çorape apo zbathur, kjo për ju e tregon një gjë të rëndësishme!

Nëse flini me çorape apo zbathur, kjo për ju e tregon një gjë të rëndësishme!

Këshilla Lifestyle
Mos e hidhni hirin: Mund të përdoret për të neutralizuar aromat e pakëndshme ose për të hequr njollat nga mobiliet

Mos e hidhni hirin: Mund të përdoret për të neutralizuar aromat e pakëndshme ose për të hequr njollat nga mobiliet

Bëje vet
Vendet më të vizituara në vitin 2023: Shtetet evropiane janë në tri vendet e para

Vendet më të vizituara në vitin 2023: Shtetet evropiane janë në tri vendet e para

Çfarë të vizitosh
Bima e shtëpisë që mirëmbahet më lehtë: Ujitet një herë në dhjetë ditë dhe mund të zgjasë me dekada

Bima e shtëpisë që mirëmbahet më lehtë: Ujitet një herë në dhjetë ditë dhe mund të zgjasë me dekada

Lule
Hëna e plotë te Binjakët: Zbulo se ç’do të ndodhë me shenjën tënde

Hëna e plotë te Binjakët: Zbulo se ç’do të ndodhë me shenjën tënde

Astrologji
Kalo në kategori