Frank Madeo dhe Tobias Aisenberg, hulumtues të Universitetit Karl-Franzens në Graz, kanë zbuluar që ekziston mrekullia shumë efikase kundër plakjes. Dhe ajo mrekulli quhet spermë.

Rezultatet e hulumtimit në gjashtë shtete janë krahasuar dhe ato kanë qenë befasuese!

Shkaku përse seksi na mban të rinj është materia e njohur si spermidinë, transmeton Telegrafi.

Në farat e lëngjeve të mashkullit ka spermidinë në sasi të mëdha. Spermidina ka aftësi të mrekullueshme që të përtërijë qelizat e dëmtuara dhe të ngadalësojë procesin e plakjes.

Deri tani e kemi ditur që ejakulati është i pasur me vitamina dhe proteina. Dëshmia e ekzistimit të spermidinës është sensacion i vërtetë!

s

Me ndihmën e spermidinës mund të shërohen madje edhe sëmundjet e Alchajmerit dhe e Parkinsonit.

Studime tjera, poashtu tregojnë se lëngu i spermës përmban kimikate që ngrejnë humorin, rritin dashurinë, shkaktojnë gjumë dhe gjithashtu përmban të paktën tre kimikatë antidepresivë.

Ajzenberg është i sigurt dhe konstaton: “Kjo do të thotë sikur të kishim gjetur Gralin e shenjtë. Arritje kolosale për njerëzimin!”

Kush gërditet të përdorë diçka të këtillë, mund të provojë edhe grejpfrutin, sojën apo drithërat, të cilat kanë efekt të pabesueshëm kundër plakjes. /Telegrafi/

maxresdefault