LAJMI I FUNDIT:

Mosha mesatare e makinave në SHBA arrin rekord të ri

Mosha mesatare e makinave në SHBA arrin rekord të ri

Mosha mesatare e makinave të reja në rrugët amerikane është rritur përsëri.

Kështu, sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, ajo ka arritur një rekord në 12.6 vjet, dy muaj më shumë në vitin 2023.

Rritja i atribuohet një sërë faktorësh, duke përfshirë ndikimin e vazhdueshëm të pandemisë, çmimeve të larta të veturave të reja dhe ngurrimit të konsumatorëve për të kaluar në vetura elektrike.

Ky thuhet të jetë viti i shtatë radhazi që rritet mosha e një makine mesatare.

Ndërkohë, numri i përgjithshëm i automjeteve në rrugët amerikane u rrit në 286 milionë – një rritje prej rreth 2 milionë, me më shumë njerëz që “frenojnë” të heqin makinat e tyre. /Telegrafi/