Një prodhues i njohur britanik ka prezantuar një makinë të re që riparon gropat e rrugës në një kohë rekord.

JCB Pothole Pro është një makinë e re punuese që riparon në mënyrë të pavarur vrimat në asfalt.

Pra, mjafton një makinë për të riparuar plotësisht gropat në rrugë, por edhe asfaltin përreth puseve.

Sipas prodhuesit, kësaj makine i duhen vetëm tetë minuta për të riparuar një vrimë, të gjitha falë konfigurimit 3 në 1, transmeton Telegrafi.

Gjegjësisht, kjo makinë pret, gërmon dhe pastron asfaltin, kështu që në mënyrë të pavarur përgatit vrima për asfaltim.

Në një ndërrim makineria mund të përgatisë rreth 250 metra katrorë sipërfaqe. Ajo ka një plus tjetër, dhe kjo është se lëviz deri në një shpejtësi prej 40 km / h, kështu që nuk keni nevojë për një automjet tjetër për ta vënë atë në punë.

Reklama
Reklama

Në testimin fillestar, JCB përpunoi 51 vrima në 20 ditë me këtë makinë, ndërsa ekipit të konceptuar tradicionalisht i duheshin rreth 63 ditë për të njëjtën punë.

Vlerësimet e fundit thonë se vetëm në Mbretërinë e Bashkuar, shumë gropa duhet të rregullohen, gjë që në fund të fundit duhet t’i kushtojë vendit rreth 11 miliardë euro.

Vetëm në Angli dhe Uells, rreth 1.5 milion u raportuan në një vit. /Telegrafi/