Ministri i Shëndetësisë i Gjermanisë, Jens Spahn, ka thënë se përpjekjet për të përmirësuar coronavirusin në Evropë po funksionojnë, por ai paralajmëroi se “gjërat mund të përkeqësohen para se të përmirësohen”.

Duke folur për Deutsche Welle në Bruksel pas një takimi të ministrave evropianë të shëndetësisë të enjten, Jens Spahn tha se Berlini ishte angazhuar në aksione të koordinuara me partnerët e BE-së për të luftuar përhapjen e coronavirusit, përcjell Telegrafi.

Në takim, ministrat diskutuan “masat në lidhje me udhëtimin, duke mbrojtur lëvizjen e lirë brenda BE-së”, sipas deklaratës së tyre të përbashkët.

Spahn i tha DW se kërkohet një qasje e koordinuar brenda BE-së dhe ndërkombëtarisht.

Ai theksoi rëndësinë e ngadalësimit të përhapjes së virusit COVID-19 për të siguruar që ai të mos përhapet në rajone përtej Kinës.

“Deri më tani është vetëm një shpërthim rajonal i epidemisë në Kinë, por duhet të jemi të sigurt se nuk bëhet një epidemi e vërtetë apo një pandemi në mbarë botën”, tha Spahn.

“Deri më tani, në Evropë dhe Bashkimin Evropian, zbulimi dhe kontrolli po funksionon”, tha Spahn. “Por ne duhet të pranojmë, kjo është sot. Mund të përkeqësohet para se të përmirësohet, sepse për sa kohë që nuk është nën kontroll në Kinë, këto epidemi rajonale mund të shndërrohen në një pandemi në gjithë botën”. /Telegrafi/