LAJMI I FUNDIT:

Microsoft, Amazon, Twitter dhe kompanitë e tjera të teknologjisë gjatë vitit të kaluar larguan nga puna mbi 60 mijë punëtorë

Microsoft, Amazon, Twitter dhe kompanitë e tjera të teknologjisë gjatë vitit të kaluar larguan nga puna mbi 60 mijë punëtorë

Shkurtimet e vendeve të punës nga sektori i teknologjisë po rritet, pasi kompanitë që udhëhoqën tregun 10-vjeçar të rritjes ekonomike po ballafaqohen me një realiteti të ri.

Nga 15 kompanitë kryesore të teknologjisë, numri i punëtorëve që është larguar gjatë vitit 2022 është 63,780, përcjell Telegrafi.

Microsoft ka njoftuar se do të largoj nga puna 10 mijë punëtorë, gjë që është 5 për qind e fuqisë punëtore të kompanisë.

Amazon gjithashtu nisi një raund i ri i shkurtimeve të vendeve të punës që pritet të largoj më shumë se 18 mijë punëtorëve.

Pushimet nga puna vijnë në një periudhë të ngadalësimit të rritjes ekonomike, normave më të larta të interesit për të luftuar inflacionin dhe frikës për një recesion të mundshëm vitin e ardhshëm.

Reklama

Lista e plotë e kompanive teknologjike që kanë reduktuar vendet e punës:
Microsoft: 10,000 punëtorë
Amazon: 18,000 vende pune
Alphabet/Google: 230 punëtorë
Crypto.com: 500 punëtorë
Coinbase: 2,000 punëtorë
Salesforce: 7,000 punëtorë
Meta/Facebook: 11,000 punëtorë
Twitter: 3,700 punëtorë
Lyft: 700 punëtorë
Stripe: 1,100 punëtorë
Shopify: 1,000 punëtorë
Netflix: 450 punëtorë
Snap: 1,000 punëtorë
Robinhood: 1,100 punëtorë
Tesla: 6,000 punëtorë

Në trend Ekonomi

Më shumë
Udhëtim falas çdo 15 minuta me autobus, nga rrethi i flamurit deri në Prishtina Mall dhe anasjelltas

Udhëtim falas çdo 15 minuta me autobus, nga rrethi i flamurit deri në Prishtina Mall dhe anasjelltas

Ekonomi
Qeveria miraton Projektligjin për tatimet, ministri Murati tregon se kush do të përfitojë nga falja e tatimit për vitin 2023

Qeveria miraton Projektligjin për tatimet, ministri Murati tregon se kush do të përfitojë nga falja e tatimit për vitin 2023

Ekonomi
Këto janë lagjet që pritet të futen në sistem të ngrohtores, Osmani tregon për shtrirjen e rrjetit të Termokosit në Prishtinë

Këto janë lagjet që pritet të futen në sistem të ngrohtores, Osmani tregon për shtrirjen e rrjetit të Termokosit në Prishtinë

Albert Spahiu
Rryma nga sot shtrenjtohet për 15 për qind

Rryma nga sot shtrenjtohet për 15 për qind

Ekonomi
Tahiri i AAK-së: Sistemi i pagave në katrahurë

Tahiri i AAK-së: Sistemi i pagave në katrahurë

Ekonomi
Punimet për siguri të sistemit, KEDS tregon vendet ku do të ketë ndërprerje të rrymës të shtunën

Punimet për siguri të sistemit, KEDS tregon vendet ku do të ketë ndërprerje të rrymës të shtunën

Ekonomi
Kalo në kategori