Metodat aktuale të skanimit nuk janë të rekomanduara për gratë shtatzëna dhe fëmijët për shkak të rrezatimit.

Shkencëtarët kanë zhvilluar një teknikë që identifikon sëmundjen duke monitoruar se si trupi absorbon sheqer.

Tumoret malinje konsumojnë më shumë glukozë sesa ushqime të shëndetshme për të ushqyer qelizat e kancerit që rriten me shpejtësi.

Studiuesit në University College të Londrës kanë zbuluar përmes skanerit MRI se tumoret duken më të ndritshme pasi një person i sëmurë konsumon diçka të ëmbël.

Ky zbulim ofron një alternativë më të sigurt dhe më të thjeshtë për teknikat radioaktive standarde, dhe mund të jetë në dispozicion për më pak se 18 muaj, transmeton KosovaPress.

Metodat aktuale të skanimit nuk janë të rekomanduara për gratë shtatzëna dhe fëmijët për shkak të rrezatimit, dhe disponueshmëria është e kufizuar në spitale dhe qendra të specializuara.

Metoda e re e qelizave të kancerit mund të zbulohet më herët, gjë që kontribuon në trajtimin më të suksesshëm. /Telegrafi/