LAJMI I FUNDIT:

MENDIME MBI NJË VARG TË TULI KUPFERBERG

MENDIME MBI NJË VARG TË TULI KUPFERBERG

Poezi nga: Lewis Lipsitz
Përktheu: Fadil Bajraj

Reklama

“të masturbosh është njerëzore, të qish është hyjnore.”

Do të doja të mësoja tri mësime rreth trupit
dhe tri mësime rreth mendjes.

Do të doja të mos harroja asgjë
dhe të filloja nga fillimi

Do të doja të të kapja nga prapa

Do të doja të pushtohem nga kofshët
që mbërthejnë goxha mirë

Do të doja të mësoja gjashtë mësime rreth trupit
dhe gjashtë mësime rreth mendjes.

Do të doja të shihja
atë që nuk mund ta gjej

Do të doja të të merrja tejetej bash këtu

Do të doja të të kapja nga prapa

Do të doja të dija se çka
ishte paracaktuar

Do të doja të mësoja gjashtë mësime rreth trupit
dhe gjashtë mësime rreth mendjes.

Do të doja të jem i sjellshëm,
në mënyrë të duhur

Do të doja të dija se çka
ishte paracaktuar

Do të doja të të kapja nga prapa

/Telegrafi/