Pjesa e tre artikujve të nxjerrë në ankand në fillim të këtij muaji nga ish-Zonja e Parë e SHBA-së, Melania Trump nuk arriti pragun e dëshiruar monetar prej 250 mijë dollarësh.

Kur ankandi për tre artikujt – një kapelë e bardhë me strehë të gjerë e veshur nga ajo gjatë një vizite zyrtare shtetërore, një kapele e ngjyrosur me ngjyra të ujit dhe një shenjë e pandryshueshme (NFT) e ilustrimit me animacion – përfundoi të mërkurën mbrëma, dukej se kishte vetëm pesë oferta gjithsej për artikujt e ankandit, secila me kërkesë minimale prej 1,800 Solana, kriptomonedha e zgjedhur nga Trump si mënyra e vetme e pagesës.

Reklama

Ndërkohë që kërkesa minimale e biletave të Solanas u plotësuan, pragu i 250 mijë dollarëve nuk u plotësua sepse gjatë dy javëve të fundit, pothuajse në tërësinë e ankandit, tregu i kriptomonedhave ka marrë një zhytje masive, me vlerat e monedhave të ndryshme duke rënë 20, 30 ose madje 40 për qind, siç ishte rasti me Solanën (SOL), raporton cnn.

Reklama

Si rezultat i mungesës së interesit për artikujt e Trumpit dhe një tregu në rënie, “Koleksioni e Kreut të Shtetit” – siç e quajti Trump – duket se është shitur për rreth 170 mijë dollarë, përkatësisht 80 mijë dollarë nën vlerën e parashikuar, transmeton Telegrafi.

Reklama

Çmimi më i ulët dhe pak oferta, është një shembull i botës së luhatshme të kriptomonedhës, e cila mund të jetë jashtëzakonisht fitimprurëse, por në fund të fundit është në një treg të parregulluar.

Bitcoin, ndoshta kriptomonedha më e njohur, humbi vlerë mbi 20 për qind gjatë rrëzimit të kriptomonedhave duke sinjalizuar se edhe format e krijuara të monedhës janë subjekt i paqëndrueshmërisë.

Përpjekja e Trump në shitjet e NFT filloi në muajin dhjetor kur ish-Zonja e Parë njoftoi se po shiste një vepër arti dixhitale që përshkruan sytë e saj për 150 dollarë. Ashtu si me ankandin e fundit, në faqen e internetit të Trumpit thuhet se një pjesë e të ardhurave nga shitjet do të shkojnë për një bamirësi për të ndihmuar fëmijët kujdestarë.

Reklama
Reklama

Kërkesat e shumta nga CNN drejtuar zyrës së Trump që kërkonin qartësi për pjesën e saktë kanë mbetur pa përgjigje. /Telegrafi/