Media britanike dhe ato amerikane kanë bërë të ditur se presidenti tuk Rexhep Taip Erdogan është arratisur nga Turqia me një avion privat, atë të presidencës.

Mediat citojnë se Erdogan ka ikur për në Gjermani. Avioni privat mësohet se është ngritur nga një pistë private  e jo nga aeroportet kryesore të vendit, transmeton syri.

Që prej orës 22:00 të mbrëmjes së sotme në Turqi është duke ndodhur një grusht shteti.